Még mielött valaki a virslire és a sörre gondolna..nem azok..hanem a kerti törpe..
Hamár az előző cikkem is erröl szólt gondoltam untatom még egy kicsit a publikumot.
Ezek a "félszerzetek"már 136 éve állnak kertjeinkben (márha van kertünk).Mindenkinek megvan a véleménye róla..valaki szereti és van aki nem.Egy türingiai cég 1872-ben kezdte gyártani a piros sapkás, nagyszakállú agyagfigurákat. A kerti törpe azóta annyira hozzá tartozik a Németországról alkotott képhez, hogy helyet kapott az 1958-as brüsszeli világkiállítás német pavilonjában is.És ez nem kis szó...Korábban a törpék csak a gazdagabbak "kiváltsága2volt de azota sok víz lefoly a Dunán szóval akárki vehet ezekböl az eggyesek szerint gicsnek tartott "szobrokból".Gics vagy nem tény hogy Németországban- a német kertekben 25 millió kerti törpe áll.Ez nem kis szám...
ám mielött valaki azt hinné hogy törpe csak "törpe" azt fel kell világositanom..A törpe kinézetének fontos kritériumai vannak..Csak férfi törpe az igazi törpe,szakállas és teljesen felöltözött(csúnyát mutathat ha jól tudom de ízléses vásárló olyat ugyse vesz..)

.Vannak azonban rebellis elemek, amelyek mindent megtesznek, hogy a kerti törpék és gazdáik nyugodt, polgári életét felforgassák. Franciaországban működik a Kerti Törpék Felszabadító Mozgalma. Az illegalitásban működő gerillák rendszeresen elrabolják a törpéket a kerítések mögül, és kiviszik őket a szabadba, a körül nem kerített mezőkre és erdőkbe. A Felszabadítási Front jelszavai között szerepel a kerti törpék szexuális felszabadítása, az alkohol- és drogfogyasztás engedélyezése, és az, hogy a kerti törpék végre korszerűbb öltözetet viselhessenek.