Fejlesztő: Invisible Handlebar Kiadó: BestGameEver.com / STEAM Kategória: Ügyességi Ár: 10$ (kb. 1600 FT)

Szombaton rokonaimtól (születésnapi) ajándékba kaptam meg meg ezt a csodás játékot, ami teljesen magába szippantott
Most, 2008 őszén (nyár végén) azt várná el az ember egy játéktól, hogy teljesen leizzassza a csúcskategóriás, high-tech gépét.
Ez általában így van, de az Audiosurf üdítő kivétel ez alól. Leírva, képekről sajnos nehezen jön át ez a fergeteges élmény, de azért megpróbálom megfogalmazni, hogy hogyan is hat mozgás közben. Miután elindult a játék választhatunk a játékmódok közül: Freeride (minden kockát fel kell venni), valamint hagyományos játékmód. Én most utóbbiról fogok szót ejteni.


3 nehézségi fokozat közül választhatunk. Ezeken belül helyezkednek el a játékmódok (nagyon kicsavart a game: volt már megzenésített játék, ez viszont megjátékosított zene, és általában a játékmódokon belül van a nehézség, itt viszont fordítva). Casual nehézségen meg lehet ismerkedni az Audiosurf-fel, itt kell megtanulni a játékmódok lényegét. A legnépszerűbb természetesen a Pointman (egy kockát elrakhatsz a pályáról, majd szükség esetén felhasználod.), de nekem tetszett még a Mono, valamint ezek nehezebb változatai. A Double Vision egy két játékos mód, amiben ki kell játszani ellenfeled. Ha megvan, hogy melyikben akarsz játszani, ki kell választanod a zenét, amiből felépül a pálya, a zene ritmusa a sebességet határozza meg, stb. A játék lényege, hogy több kockát (legalább három egyszínűt) egymás mellé gyűjtve a skálába, lebontsuk őket és pontokat szerezzünk ezzel. Hasonló ez, mint a Tetris, de azért annyira nem bonyolult. Az addiktivitás nem csak abban jelentkezik, hogy végtelen számú pálya áll a rendelkezésünkre. Az adott pályán/játékmódban elért pontszámunk felkerül az internetes toplistákra, amit minden gamer látni fog majd. Különféle listák is helyet kaptak a játékban: ilyen a már jó pár játékban megismert Achievements rendszer, a népszerűségi listák (legnépszerűbb zene, játékmód, stb.). A grafika nem a legjobb, amit eddig láttam, de ehhez a játékhoz ont megfelelő: az audivizuális-orgazmus megvan Mint említettem, a game nagyon olcsó, egyedi darab, és nehezen megunható. 92%!

Értékelés: 92
+ Végtelen pálya, folyamatos darálás, kis gépigény, olcsó, hosszú játékidő!
- Egy idő után elmegy a változatossága

Gépigény (amin már rendesen megy a játék):
Processzor: 1000 MHz
Memória: 512 Mb
Videokártya: 32 Mb
Szabad hely a merevlemezen: >400 MB