Colin McRae Dirt 2



Ez a játék nem rég jelent meg. A Codemasters fejlesztette, ami eddig nagyon sikeres volt. Már a Dirt-ben is az ő kezük volt , a darab ennek révén nagyon ígéretesnek hangzott! Így hát magam is beszereztem egyet konzolomra! Nem volt bennem félsz a próbánál. Tudtam, hogy nagyon jó játék, ami hellyel-közzel még a valódi rallihoz is hasonlít.



Nem is csalódtam, már az elején egy látványbomba fogadott az intrójában, ami ha nem is a legjobb tartalmilag, de legalább volt benne Mindez azért nem tetszett, mert a sztárok versengését kellett végigbámulni.

Aztán következett a menü, mely megrázott, de nem rossz irányból hanem jóból. Ez egyszerűen fantasztikus! Ralli karrierünk egy lakókocsiban kezdődik, ami köré épül a szuper menü meg az "outside" is. Ez az "outside" a játék külvilágát mutatja be, mely helyszínenként változik. Ha ide kimegyünk egy autós showba csöppenhetünk. Mindez magába foglalja az izgő-mozgó emberkéket, a szerelő részt és a tájat, mely a háttérben mutatkozik meg. Valamint esténként még a hordóban parázsló tűznek is szemtanúi lehetünk. Ezek az én szemembe mind rátesznek egy lapáttal az élményre! Lakókocsinkban még a versenyt indító menürész is különleges lett. Különféle régiók vannak, melyek egy térképre vannak telepítve. Multiplayer módot is lakhelyünkön érhetjük el. Mindemellett megvannak a játékoknál várható menüpontok: extrák..stb. Valamint ha valaki szemfüles kiszúrhatja, hogy van egy laptop is, melynek képernyőjén a Dirt megy! Csak sajna játszani nem lehet vele Még azt hozzáteszem, hogy az autóinkat is kint választhatjuk ki és nézhetjük meg őket részletesebben!



Át is térnék a játékmenetre, mert a menürendszert már eleget taglaltam! Már az elején leszögezem, hogy a játék stabil pontja a grafika. Ebbe nem lehet belekötni. Ez is nagyon jó lett. Menet közben gyönyörűen festenek az autók, a táj. A visszajátszás már-már filmszerű lett. Ez olyan, mintha az EuroSporton néznénk az adást, csak a kommentár nem lép fel. A játék szó szerint mocskosul, jó minden szemszögből! Egyrészt maga a program is zsír, másrészt a kocsik nagyon szépen koszolódnak. Én már néha direkt a mocsaras pocsolyákba hajtottam, csak azért, hogy piszkos legyen a járgány.
A flashbackes téma ismét visszaköszönt (szerencsére), amit már a GRID tesztben részletesebben elmondtam, mellette az imént említett visszajátszás is mutatkozik.
A rongálódások is nagyon jóra sikerültek. Nagyon látványosak is miközben pl. egy falnak csapódunk!
Mondani szokták, hogy hibátlan ember nincs. Sajnos így van ez a játékoknál is. Amibe bele lehet kötni az a navigátor munkája. Ez nem lett valami profin megcsinálva! Nagyon sokszor elkésik a szövegével, ami ha nem is befolyásolja a teljesítményünket ( legalábbis nálam), de azért fusztráló tud lenni. Valamint még át lehet állítani a karaktereket is egy nőre vagy egy csávóra!
Az ellenfelek ebbe a darabba hírességek lettek, így lesz lehetőségünk megmérkőzni Ken Blockal, Dave Mirraval, Travis Pastranaval és még sok emberrel (köztük csajokkal is). Szerencsétlenek néha ki is hívnak párbaj szerű versenyre, de én mindig elvertem őket casual fokozaton.

Egy szó, mint száz a Dirt 2 egy ígéretes darab bebizonyította, hogy van élet a rallis játékok terén is. Legnagyobb pozitívuma talán a látvány. Akik szeretik a felemás játékokat, hiszen kicsit árkádos, picit szimulátoros: azok ki ne hagyják ki! Én szívem szerint tízből tizet adnék rá!



Köszönöm, hogy elolvastad írásomat és kommentelni se felejts el!

Üdv!
Geri!

Ui: Kellemes ünnepeket!