Felicity, Alias, Lost után most itt a legújabb alkotása, ami Amerika legnézettebb újoncai közé furakodott. Indulása előtt igen nagy hype-ot kapott, ami segített, hogy beleégjen az emberek agyába a cím, ezt mindenképpen nézzék meg. Jelentem az emberek megnézték és nézik mostanság is (bár az igazat megvallva szünet van, így ez nem teljesen igaz), tehát a kezdetben 13 részesre tervezett sorozat már kibővült 22 részesre és igen valószínű, hogy kapunk egy második évadot is. J.J. Abrams egyébként elmondta, hogy nem okozna neki gondot hirtelen befejezni a sorozatot, ha annyira nem jönne be senkinek, de hál istennek ez a vég egyelőre kitolódott.

A szuper csapat

De mit is kell egészen pontosan tudni erről a valamiről, amiről tulajdonképpen nem lehet tudni semmit, mert ha tudnánk, akkor már nem is lenne izgalmas, és nem néznénk. Szóval van nekünk egy csinos (nekem bejön, de ez ízlés kérdése) szőke (van isten) FBI-os ügynöknő, aki egyik napról a másikra egy globális összeesküvés kellős közepén találja magát. Valakik úgy döntöttek, hogy labornak használják a Földet és kísérletezgetnek mindenféle dologgal. Hogy miért? Nos, ezt majd később derül ki. Ezeket a kísérletsorozatokat egyébként Mintának fogják hívni. És még egy név, Massive Dínamic, de elég is ennyi. Ha valaki nagyon kíváncsi, akkor annyit elárulok, hogy körülbelül egy Umbrella Co.-t tessék elképzelni, mint céget, csak T-vírus és zombik nélkül.

Ugye nem gondolod, hogy én fogok mosogatni?

Ám az mégse járja, hogy a szőke ügynöknő, nevezetesen Olivia Dunham (Anna Torv – Mcleod lányai) egyedül szálljon szembe az egész világgal és számolja fel az egész bagázst, így már az első ügy megoldása közben csapatot verbuvál a nagyfőnök Phillip Broyles (Lance Reddick – lost). Meghívást kap többek között Dr. Walter Bishop (John Noble – Gy.U. Király visszatér), aki már régebben is igen szoros kapcsolatban állt ezekkel a kísérletekkel, csak egy baleset miatt az utóbbi 17 évet elmegyógyintézeben töltötte. Kezdetben nem igazán beszámítható, ám már ekkor is ömlik majd belőle az okosság. Aztán felvigyázónak bekerül a fia Peter Bishop (Joshua Jackson – Dawson és a haverok), aki egy nagy kérdőjel lesz. Csak annyit tudni, hogy 190 az IQ-ja, amihez kell majd egy nagy adag képzelőerő is, ugyanis nem mindig találkozik az ember egy zsenivel (lehet, hogyha nekem is annyi lenne az IQ-m, akkor ez tök természetes lenne, de így nem az). Végül, hogy teljes legyen a kép, ugyanakkor kell egy segéd is a laborban, hiszen Walter nem azért jött ki, hogy kint legyen, hanem azért, hogy segítsen, de ehhez kell egy labor, tehát bedobják Astridot (Jasica Nicole), aki hallgathatja majd napestig az őrült tudós még őrültebb beszólásait.

Nézd már, milyen szép telefonom van!l

Röviden ennyit a történetről és a szereplőkről. Komolyabb dolgokat nem fogok lelőni, majd szépen mindenki megnézi, és ha tetszik, akkor úgyis követi majd a dolgokat, amik idővel a helyükre kerülnek. Én azt mondom, hogy érdemes adni neki egy esélyt, főleg azoknak, akik szerették az X-aktákat, az Alkonyzónát, a Sötét angyalt, ugyanis a Fringe ezek keresztezése. J.J. Abramsban eddig sem csalódtunk, szóval nem ez lesz az a sorozata, ami miatt sikítva menekülünk majd a TV elől. Tehát péntek 13-án este 21:20-kor jön a Rejtély (másfél órás pilot).

Ilyen keményen is tudok ám csinálni