Ahogy Vin Diesel mondja: „Mint a régi szép időkben”
Április 9-én visszatérnek a jól ismert arcok a mozivászonra (a dátum a hazai premiert jelöli). Istenem, de rég volt, amikor Brian (Paul Walker), Dom (Vin Diesel), Letty (Michelle Rodriguez) és Mia (Jordana Brewster) 2001-ben elvarázsolt a Halálos Iramban című filmben. Ha őszinték akarunk lenni, akkor Halálos Iramban semmit nem csinált, vagyis nem raktak bele Oscar díjas filmeket megszégyenítő mondanivalókat, monológokat és álszent ömlengéseket. Egy valami volt a cél, és az a szórakoztatás, és ezt teljes mértékben teljesítette. Érezze magát jól az ember abban a másfél órában. Néha kellenek az ilyen alkotások is, kell ez a fajta kikapcsolódás. Pihentetjük az agyunkat és csak a látványra koncentrálunk.

Ha összességében nézzük a szériát, akkor szépen felfedezhető a fejlődés, vagyis inkább a változtatás a megfelelő szó rá. Az első (a legjobb, ahogy az lenni szokott) hozta el nekünk az illegális autóversenyzés icike-picike szeletét, megspékelve egy kis nyomozósdival. A második rész már sajnos Vin barátunk, alias Dom nélkül készült, így Brian-nak kellett tovább öregbítenie a szériát. Az első részhez képest sokkal több autós jelenetet és akciót kaptunk és igen szépen sikerült továbbvinni a történetet egy remek prequel-lel, ami az első film utáni történéseket mesélte el Brian szemszögéből. A harmadik epizód már teljesen új vizekre evezett. Új főhős a semmiből és új helyszín (Tokyo). Minden tekintetben gyengébb volt, mint elődei, viszont látvány téren odavert. Azok a versenyek és bulik nagyon ott voltak.

Hogy mit kapunk majd a „negyedik” részben? A válasz: New model, original parts, vagyis visszatérnek a régi ismerősök. Brian, Dom, Letty, Mia plusz több autós jelenet, üldözés, akció és egy cool verseny, ami mindet üt majd. A történet cseles lesz, hiszen a 2 és 3 rész között járunk, de kapunk egy előzményt, amiből kiderül, hogy mi történt Dommal, miután Brian elengedte az első film végén, sőt feltűnik pár tag a harmadik részből is, zavaros mi? Na de a lényeg, hogy Brian (Paul Walker), hogy ismét tiszta legyen, hisz elég zűrös a múltja, segít a szövetségieknek egy hihetetlenül veszélyes drogbárót elkapni. Nyomozás közben kénytelen lesz ismét összefogni a régi cimborájával Dommal (Vin Diesel), de az elsődleges cél Letty (Michelle Rodriguez) gyilkosának kézre kerítése, vagyis a bosszú.

Nem is kérdéses, hogy kötelező a megtekintése. Az első rész kedvencei, a második autós üldözései, és a harmadik látványvilága együtt adja a feltunungolt negyediket. A barátnőket tehát van miért berángatni a moziba, ugyanis itt lesz a két szépfiú, nekünk pedig a lányok hatalmas mellekkel, valamint biszexuális hajlamokkal és persze a kocsik. 1970-es Chevy Chevelle SS, 1970-es Charger R/T, 1987-es Buick Grand National GNX, 2009-es Subaru Impreza WRX STI és Nissan R34 Skyline GT-R. Kell még valami? Aki kihagyja, az magára vessen, én szóltam előre.


Update:
TOP10 USA – 2009. április 3-5.

1. Halálos iram 70.9 M Universal
2. Szörnyek az űrlények ellen 32.6 M Paramount/DreamWorks
3. The Haunting in Connecticut 9.4 M Lionsgate
4. Képlet 8.1 M Summit Entertainment
5. Spancserek 7.2 M Paramount/DreamWorks
6. Adventureland 5.7 M Miramax
7. Kettős játék 4.1 M Universal
8. A Boszorkány-hegy 3.2 M Buena Vista
9. 12 Rounds 2.2 M Fox
10. Sunshine Cleaning 1.8 M Overture Films
forrás: vox.hu

Discover Soulja Boy Tell`em!