Vársz valakit? Megérkezett

A mentalista
Ki ő? Talán olyan, mint Uri Geller? Kanalakat hajlít a tudatával? Beszél a rég halott emberekkel? Vagy csak jó a megfigyelőképessége? A válasz igazából nem érdekes. Van aki hisz a gondolatátvitelben, vagy az ehhez hasonló dolgokban és van aki nem. A lényeg, hogy ez a sorozat hozzánk is eljutott. Amerikában elég brutális a nézettsége, tehát nem csinált rossz vásárt az RTL klub. Alaphelyzetben van nekünk egy kis csapatunk, akik gyilkossági ügyeket próbálnak megoldani, és nekik segít Patrick Jane (Simon Baker), mint független tanácsadó. Egy jó tanács, ne hagyjátok, hogy a színész vonzereje elvonja a figyelmeteket magáról a sorozatról. A bűvészek is így csinálják, amikor egy csinos segédet vesznek maguk mellé. Aki szereti a jófajta beszólásokat és a nyomozósdit, annak mindenképp ajánlott.


Terminátor: Sarah Connor krónikái
A gépek már Magyarországot is elérték. Már az elején leszögezem, hogy aki Transzformersz szintű rombolást és akciót vár, az kerülje el, mert itt nem volt 300 millió CGI-re. A széria a második és harmadik film között játszódik, tehát anyu és fia menekül a jó terminátorral, közben üldözi őket a gonosz terminátor. Lesz időutazás, egy kis jövőbetekintés, egy picike romantika. Jó kis sorozat ez és van benne potenciál is. Elvégre a terminátorokat sokan szeretik és ahhoz képest, hogy nem rombolják le a fél Földet és mészárolnak le 300 millió embert, elég jó kis részek vannak benne. Rajongóknak kötelező, az újoncok pedig csak akkor kezdjék el, miután megnézték az első két filmet, a harmadikat ki lehet hagyni.
Frissítés: Summer Glau miatt eleve megéri megnézni


Túsztárgyalók
Igazából nem tudok hozzáfűzni semmit, mert ez még nekem is új. Nem igazán keltette fel a figyelmemet. Az alapszituáció nagyon egyszerű. Van két túsztárgyaló (jobbat nem tudok), akik igyekeznek a szorult helyzetekben egyszerűen kidumálják a túszokat a fogvatatók kezei közül, amolyan szájból sajtot kiéneklős. Ezen kívül lesz még érzelmi szál is, elvégre hová jutnánk, ha nem lenne benne. Megnézem az első részt, majd utána döntök a sorsáról, talán bejön. Nincs ajánlás, tegyen próbát mindenki.