Üdvözlök hát minden újonnan érkezőt és a maréknyi régi olvasót! Bár a blog célja nem elsősorban mások szórakoztatása, de ha tetszik valakinek amit írok, akkor annak én csak örülök!

Mi is a célja hát a blogomnak? Elsősorban az, hogy grafomán hajlamaimat legyen hol kiélnem. Egy hely, ahol írhatok mindenről, olyan formában, ahogy éppen kikívánkozik, nem beszorítva például egy tesztírás objektív tartalmi és formai keretei közé. Remélhetőleg így szabadabban szabadulok meg szavaimtól, és elnézést ezért a szófordulatért.

Másik célja az, hogy egyes játékokról játék közben, játékos szemmel írjak. Egy tesztben ezeket nem célszerű túlságosan bő lére ereszteni, egyrészt akár a karakterkorlát miatt, másrészt azért, mert ez egyeseket valószínűleg nem érdekel, mert csak egy átfogó képet szeretnének kapni az adott játékról, túlzó részletek nélkül. Így viszont azok, akiket érdekelne a konkrét játék, hogy mégis mi a fenéről van itt szó, azok talán meglelhetik számításukat az ilyen írásokban. Lásd a King’s Bounty-s bejegyzéseket, amik úgymond menet közben mutatták be a vélemény alakulását, afféle játékos blogként.

Ezt a célt szolgálja tehát a „játékokról röviden” szekció, ami nevével ellentétben nem feltétlenül jelent kétbekezdéses irományt. A „röviden” az én szemszögemből inkább „gyorsan”-t jelent, ezeket ugyanis egy lendülettel, maximum 20-30 perc alatt szoktam összehozni, mikor épp közölni vágyok valamit. Épp ezért nincs túldíszítve, tagolva, kiemelve, képekkel illusztrálva, mert azok már extra időráfordítást jelentenének, ami viszont lehet, hogy kedvem szegné a későbbi bejegyzések írásától. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy legalább 1-2 próba erejéig kipróbálom a képes-díszes formázást, de valószínűbb, hogy marad a nyers szöveg, úgyis abban van a lényeg.

Na, ennyi szövegelés után mi lesz (van) még a blogon: alkalmasint egy-egy filmes bejegyzés vagy zenés összefoglaló is előfordulhat, de nem ez lesz a fő csapás. Időnként egy kis „gondolati kiborulás” is fel fog bukkanni, ha éppen van valami általános, ami foglalkoztat a játékiparral kapcsolatban (lásd RPG fejlesztők napjainkban). Illetve időről időre a „valódi” (értsd: alaposan kidolgozott, hosszabb lélegzetű) cikkjeimmel kapcsolatos bejegyzések is lesznek – mivel jelenleg hobbi szinten foglalkozok tesztírással, de a jövőben szívesen folytatnám ugyanezt munkaként is.

Magamról még annyit, hogy elsősorban szerepjáték-rajongó vagyok, a könnyed akciós formájától a kőkemény taktikus változatig sokmindent szeretek, így elsősorban ezzel kapcsolatban várhatók bejegyzések, FPS, sport, autóverseny előfordulása minimális lesz.

Jó olvasást kívánok, ha csak közel annyira lesz élvezet olvasni ezt a blogot, mint írni, akkor már jó!