Talán feltűnhetett, hogy egy ideje kicsit ritkásabban vannak bejegyzések. Ennek roppant egyszerű, és tulajdonképpen kifejezetten kellemes oka van: bekerültem az Ipon stábjába, mint rendszeres tesztíró. Ez egyrészről jó dolog, hisz így végre elkezdhettem "komolyabban" űzni az írást, másrészt viszont óhatatlanul azzal jár, hogy a normál, 8 órás munka mellett végzett tesztelés-cikkírás után még megmaradó időmet inkább kötetlen játékkal töltöm, és nem annyira a blogírással. Mi lesz még itt bő egy hónap múlva, amikor ehhez még hozzájön egy jó nagy adag tanulási kényszer is a szakvizsgámhoz..? Valamit hanyagolni fogok, de remélem nem az alvás lesz az...

Szóval írok, teszteket, úgymond hivatásból. Fura. Már kikerült három írásom, (Allods Online bétateszt, Dungeons and Dragons Online, Perfect World) de még nemigazán szoktam meg. Jó, volt már egy kezdetleges honlap, amire kikerültek a tesztjeim, plusz ugye a Gurus pályázatra is rendszeresen küldtem be írásokat, sőt többször nyertem is. De ez azért mégis más, hisz gyakorlatilag munka - annak minden előnyével és hátrányával együtt. Megbecsülnek, ez jó. Nem hagyhatom félbe a játékot, ha kiderül, hogy egy - számomra - hulladék, ez rossz. Határidőre, utasításra, felülvizsgálással dolgozok, ez se túl jó. De cikkírói munka, aminek összességében nagyon örülök - ez az érzés kárpótol. Akkor is, ha MMORPG-kről írok, ami ráadásul talán a legnehezebb műfaj, mert általában (még az ingyenes változatok is, amikről többnyire írok, írni fogok) rendkívül összetettek, rendkívül sok idő kell, hogy megismerjem őket, és megpróbáljak egy lehetőleg minél objektívebb, minél tartalmasabb, de minél olvashatóbb írást összeütni. Néha sikerül, máskor nem annyira. Igyekezni fogok, hogy ez utóbbi azért minél ritkább legyen. Aztán ha szerencsém lesz, akkor előbb-utóbb talán más műfajokba is átkerülhetek, idővel. Annyira azért nem rajongok az MMORPG-kért, hogy csak ezekről írjak.

A blogot azért megpróbálom nem teljesen elhanyagolni. Tervbe van véve egy Kontroller-napló, amivel azoknak próbálok segíteni, akik esetleg elgondolkoztak azon, hogy vegyenek számítógépükhöz valamilyen kontrollert. Nekem hosszú idő volt rászánni magam, talán ezzel másoknak segíthetek. Milyen játékoknál milyen irányításra számíthatsz, érdemes-e lecserélni a megszokott egér+billentyűzet párost, érdemes-e végigszenvedni a tanulási ciklust?

Aztán. Nincs elfelejtve az Icewind Dale sem, az alapjátékkal végeztem, de jelenleg úgy néz ki, hogy összevárom a kieg. végét is, és majd csak úgy írok már róluk. Csakhogy a már említett szűkös szabadidőkeret nagy részét jelenleg a GTA IV és az Everquest 2 tölti ki - ez utóbbi egyelőre csak szórakozás, de vélhetően munka is lesz rövidesen (nem, nem akarom megismételni azt a brutális karakterözönt, amit az alapjátékról írt tesztemmel szabadítottam a világra - most csak az új kiegészítőről írnék). Icewind Dale tehát jelenleg pihen. GTA IV-gyel valószínűleg hamarosan végzek, utána nem tudni még, mihez lesz kedvem.

Szeretnék írni valamikor egyik kedvenc énekesnőmről/zenészemről is, az Opeth-eshez hasonló, átfogó bejegyzést, de már hónapok óta csak szeretnék, tettek mezejére még nem léptem. De még léphetek. Hogy ki ő, az legyen csak meglepetés.

Ez hát a blog és jómagam jövője. Tervek vannak, hajjaj, de hogy ebből mi fog megvalósulni, és mi fog szépen lassan elsüllyedni, azt homály fedi, még számomra is.

Jó éjszakát kívánok!