Galéria itt



Már az indulás sem egy hétköznapi autós játékot sejttet: repülőtérnél sorban álló karakterek közül kell kiválasztanunk azt az egyet, aki a legszimpatikusabb (vagy legkevésbé ellenszenves) számunkra, és aki a játékban minket képvisel. Ezután egy rövid intró keretében láthatjuk, amint repülővel megérkezünk Hawaii szigetére: már itt érezni lehet a játék hangulatát, már itt úgy érezhetjük magunkat, mint egy gazdag úrifiú, aki új életet kezdeni és szórakozni megy a szigetre.

Miután leszállt a repülőgép, megtakarított pénzünkből járgány bérelhetünk, amivel elfurikázunk a legközelebbi ingatlanközvetítőhöz házat venni. Mivel induláskor elég szerény pénzösszeg áll rendelkezésünkre, ezért annyira nem dúskálunk a lehetőségekben, de azért a kezdő lakás után is megnyalná mind a tíz ujját egy átlagos magyar családfő.

Nade kanyarodjunk vissza, a következő lépés ugyanis az első saját autó vásárlása lesz: ekkor a pénzünk ismét csak az olcsóbb járgányokra lesz elég (amik persze mind ütik a magyar átlagot, dehát istenem).

Miután mindent megvettünk, kezdődhet az igazi élvezet: a napfényes Hawaii egész szigetét bejárhatjuk, versenyeken vehetünk részt, autószállítós vagy csajszállítós küldetéseket oldhatunk meg, amivel pénzt vagy ruhajegyet nyerhetünk. A pénzünkből újabb, jobb autókat és lakásokat vehetünk, vagy változtathatunk ruhatárunkon.

Na de a lényeg a részletekben rejlik: az autóvásárlásnál például besétálunk a különböző autómárkák szalonjaiba, és az ott kiállított autókat megnézhetjük, beülhetünk, körbenézhetjük, leereszthetjük az ablakát, kinyithatjuk az ajtaját, kipróbálhatjuk a dudát, majd vásárláskor kis animációban láthatjuk a papírmunkát. Az ingatlanokról is hasonló részletességgel tájékozódhatunk: bár itt elsősorban csak a garázs méretének van jelentősége, azért nem egy rossz dolog luxuslakást venni.

A garázsból kihatjva kinézhetünk a nagytérképre, ilyenkor a kamera közvetlenül és folyamatosan eltávolodik az autótól, és beláthatjuk az egész szigetet, rajta jelölve minden fontos helyszínt, versenyt, illetve a megtett utakat. A GPS rendszernek megadhatunk egy pontot, ahova ő megkeresi a legrövidebb (szabályos) utat, majd újra visszaközelítve az autónkra el is indulhatunk.

A vezetési élményről abszolút nem profi szintemmel annyit tudok mondani, hogy a jól konfigurálható segítségeknek köszönhetően széles réteg számára is könnyen használható: az én Need for Speedeken felnőtt bénaságom ugyanúgy meg tudja találni a számítását, mint az egyik ismerősöm, aki kormánnyal, kemény szimulátorokon edződött.

A versenytípusokról: ezek között vannak a hagyományos típusok (körverseny, sprint, idő elleni), és vannak olyan érdekesebb feladatok, mint például az autószállítás, mikor egy dögös járgányt kell eljuttatni A pontból B-be, időkorlát nélkül, azonban minél jobban sérül, annál kevesebb pénzt kapunk érte. Másik különlegesség a modellek szállítása, ami annyit jelent, hogy fix időn belül el kell juttatni a csajt a megadott helyre, azonban lehetőleg kerülni kell a húzós helyzeteket, mint például ütközés, vagy útról lehajtás. Ezidáig más típusokkal nem találkoztam még.

Az Online lehetőségekről egyelőre kevés tapasztalatom van, mindezidáig csak annyit láttam, hogy a szigeten rajtam kívül is szabadon járkálnak más játékosok, illetve hogy bizonyos versenyeket nem offline rendelt a gép, hanem úgymond "multiplayer" futamokról van szó - ezekhez azonban még nem volt bátorságom.

Az életérzésről: Na ez az, amit a játékban nagyon eltaláltak. Luxuslakásokból kihajtva vezetek szabadon a gyönyörű hawaii szigeten, felfedezek, időnként versenyeken veszek részt, ha van elég pénzem, akkor újabb kategóriás járművet veszek, amibe előtte az autószalonokban beülhetek, nézegethetem, sőt elvileg el lehet vinni tesztvezetésre is (Test Drive, értitek, hehe). Nyugodt kikapcsolódás, szép látványvilággal, pillantás egy olyan világba, amiben nekünk hétköznapi embereknek valószínűleg soha nem lesz részünk.