A hamarosan hazánkban is mozikba kerülő G-Force - Rágcsávók játékváltozatáról beszélek. A program Xbox360-as és PlayStation 3-as változata ugyanis egy 3D-s szemüveggel fog a játékboltok polcaira kerülni. Legalább is külföldön, azt nem tudom, hogy vajon hazánkban is kiadják-e így a játékot. Mindenesetre nem lehet majd rossz full 3D-ben császkálni a tengerimalacunkkal és röpködni a szúnyogunkkal. XD Ráadásul mostanság a moziadaptációk is egyre jobban sikerülnek, így ha a látvány mégsem volna olyan bizarr, így maga a program lehet, hogy kárpótolna a tartalmával.
Apropó, ha már a kommandós szőrgombócoknál tartunk, ez esetben a film szintén támogatja majd a 3D-t, így egyre több esélyt látok arra, hogy a malackák kalandját is érdemes lesz majd a mozivásznon megtekinteni. A trailer alapján végül is a film rendkívül humoros és látványos, plusz én magam is nagy tengerimalac "fan" vagyok, igen, természetesen van is nekem egy. XD
Nos, továbbá itt van az eddig látottak alapján fantasztikus Fel!, amit én a trailer megnézése után 2009 legjobb animációs filmjének kiáltottam ki, anélkül, hogy a kész filmből egy másodpercet is láttam volna. Volt szerencsém megtekinteni az előzetest a moziteremben is, miközben a Jégkorszak 3.-ra vártam, hogy elkezdődjön. Szerencsére a teremben első perctől fogva rajtam volt a szemüveg, így tapasztaltam, hogy milyen is lesz a film 3D-s megvalósítása. A színek, a helyek, a karakterek kidolgozottsága, az aprócska effektek.Hát, mit mondjak...zseniális volt! Az öreg Carl stílusa, cinizmusa az első perctől levett a lábamról. XD Remélem, hogy nem fogok pofára esni, mikor beülök a vászon elé, megnézni a filmet.
Hamburgerekkel és más nyalánkságokkal is fogunk találkozni, hála a Columbia és a Sony Pictures Derült égből fasírt (XD) című, szintén animációs filmjének. A történet nem nagy kunszt, egy fiatal agytrösztről szól, aki már pólyás kora óta azzal üti el az idejét, hogy rendkívül ostoba és használhatatlan találmányokat fundál ki. Egyszer ám sikerül neki valami tényleg hatalmasat alkotnia! Az égből különböző óriási ételek kezdenek potyogni XD. A filmnek szintén lesz 3D-s verziója, bár annyira elvakult azért én sem vagyok, hogy mindenfélét megnézzek. Egyenlőre annyit tudok mondani, hogy Szeptemberben majd kiderül.
Tegnap hazánkba is megérkezett a Harry Potter filmek hatodik része. A premierre sajnos nem tudtam elmenni, de vasárnap bepótolom a hiányosságom (hétfőn valószínűleg el is kezdem a kritikát!!), egyre valószínűbb sajnos, hogy csak a sima 2D-s változatot tudom majd megtekinteni, hisz, ha jól olvastam IMAX 3D-ben kizárólag a Cinema Bridge mozikba megy, én pedig a Westend Palace mozijába fogom venni az irányt. Mindenesetre remélem, hogy a látvány még így is lélegzetelállító lesz, és a cselekményt, karaktereket is jobban sikerül majd áthozniuk, mint az előző filmben. Számomra az csalódás volt. Főleg, hogy a mozi előtt másodjára is elolvastam a Főnix Rendje könyvet, hogy képben legyek, és ezzel szemben, egy alaposan kiherélt és fakó alkotást sikerült átélnem. Bár az tény, hogy a rendezője ugyanaz lesz a Félvér Hercegnek is, mint a Főnix Rendjének, bár ez nem is baj, hisz az utóbbinak sem a rendezésével volt probléma. A film játékváltozatában (ami jóval a mozi előtt jött ki) mindenesetre cseppet csalódnom kellett, ugyanis, a három óra játékidő elég szegényes volt. A játék maga, ugyan jó volt, de a hossz elbaltázott mindent. A film hosszával ugyan nem lesz gond (160 perc), csak remélem tartalmában és színészi alakítások minőségében is hozza majd a regény alaposan magas színvonalát.
Nos, választék az van és lesz. Most már csak pénzre van szükség. XD Mindenesetre próbáljuk meg kifogni a jó alkotásokat. A 3D-s technológia mindenesetre rengeteg meglepetést tartogat még számunkra, mi pedig vevők vagyunk rá. Igaz!?