Igazából nem próbálnám meg az embereket rávenni arra, hogy vásároljanak eredeti játékot, hiszen ez szélmalomharc. Manapság a többség azt gondolja, hogy bizonyos dolgok alanyi jogon járnak, amik meg nem, azokat, ha lehetőség van rá, el lehet venni. Sajnos és szerencsére manapság már annyira az életünk része a számítástechnika, hogy nem gondolunk bele abba, valójában a luxustermékek köréből csemegézünk nap mint nap. A legnagyobb probléma, hogy az, aki nem vesz (és depláne nem lop mondjuk cigit, kávét vagy drága csokit, luxusautót, nem látja be, hogy a játékszoftverek ugyanide tartoznak.

Lássunk egy másik példát: ha nincs pénzed, nem mész el a kocsmába. Ha el is mész, nem rúgsz be annyira. Ha be is rúgsz, nem tekilát iszol pezsgővel, hanem kisfröccsből tizet, negyven forintért kétdecinként. Ugyanez áll a játékokra is. Ha nincs pénzed, vegyél használtat. Vagy várj egy-két hónapot.

Hogy mit mondok arra, hogy a mostanában megjelenő játékok 90 százaléka trágya? Nos, tájékozódj. Olvasgass a fórumokon, tölts le videókat, olvasd el az online magazinok cikkeit, tanulj angolul, és böngészd a metacritic.com oldalait. Légy tudatos vásárló. Persze egyszerűbb letölteni, aztán fél óra után kidobni, így viszont egy idő után akkor sem vásárolsz, mikor tudod, hogy illene megvenned a játékot, amit fél éve nyüstölsz minden nap. Tudom, hogy ezt érzed, mert én is így voltam vele: warezoltam, aztán rájöttem, hogy ha csak egy kicsit is, de hozzájárulok a játékipar szétveréséhez. Nagy szavak, mi? Azok. Most még. De nyugi, pár év, és csak a konzolos lapok emlegetik majd csak, mint indokot, amiért nem készülnek elfogadható PC-s portok.