Beletelt egy kis időbe, mire végül befejeződött minden munkálat és Viki el tudta kezdeni szétküldeni a lemezeket, de megérte várni, rég hallottam ilyen jó albumot, egy számba sem tudok belekötni. Az előző bejegyzésben már írtam arról, hogy találtam rá a zenéjére, ezért most egyből rátérek a bemutatóra.




Csomagolás:
Mivel nagy kiadó nem áll az album mögött, az egyszerű, de igényes jelzőt tudnám rá mondani. A honlapról ismerős borító szép, tetszik, ahogy Viki neve oda van írva. A hátoldalon a számok listája, a közreműködők névsora és három ajánlás, ezeket be is idézem:

"Egy nagyszerű énekesnő hangját és dalait ajánlom zenére érzékeny embereknek."
(Presser Gábor)

"Nem mindegy, hogy valaki a tehetségét aprópénzre váltja, vagy a nehezebb utat választva évekig dolgozik azon, hogy a dalok, melyek végül a lemezre kerülnek, kompromisszummentesek és letisztultak legyenek. Száz százalékig Voga Viki dalok."
(Bochkor Gábor)

"Sok mindent gondolhatunk a tehetségről, én általában azt, hogy egy hosszú összetett mondat végén kullog, szomorú, lehajtott fejjel... Néha persze kiderül. Mi? Hát az, hogy a szél, a víz miként rombolja le lágyan a sziklát, és hogy győz a jó. Ezen a lemezen - az egyedülálló adottságokon túl - rengeteg "szél" és "víz" van. Talán ezért kezd ki olyan szerethetően."
(Novák Péter)


Tartalom:
Egy szép kis füzet várja belül a vásárlókat, melyben az összes dal szövege megtalálható, a végén pedig szokás szerint ott van a köszönetnyilvánítás. A lemezen a számok mellett két videoklip is helyet kapott (.wmv és .mov formátumban is - ezeket Viki YouTube oldalán is megnézhetitek), valamint 8 magas felbontású kép is megtekinthető.


Az Album:
01. Don't Hold It Back
02. Feel The Love
03. Queen Of Your Heart
04. Lost Without Your Love
05. Shudda, Cudda
06. Can't Deny
07. Don't Hold It Back (Radio Remix I.)
08. Don't Hold It Back (Radio Remix II.)
09. Don't Hold It Back (Silence Fiction Mix)
10. Nem Találsz Majd Rám

"Csak" 10 szám? Kérdezheti az, aki még nem hallotta őket. Nos, igen, 10 dal került a lemezre, amiből 3 az első remix változata (új vokálokkal), de ezekbe én képtelen vagyok belekötni, mert ahogy megszólal ez a gyönyörű R&B zene és Viki elbűvölően bársonyos hangja, én már nem is a fotelemben ülök, hanem valahol távol lebegek, egy mesésen szép zenei világban. De, hogy ennyivel ne intézzem el a bemutatót; az első szám a zenei szabadságról szól, és úgy általában egy lelkesítő dal, ami nem meglepő azután, hogy már korábban elolvastam Viki önéletrajzát. Ebben ugyanis leírja (ahogy fent Bochkor is), hogy már lett volna alkalma korábban is lemezt kiadni, de az nem ő lett volna. A többi szerelmes dal, az előbbihez hasonlóan nagyszerű szövegekkel és hangszereléssel. A remixek érdekesek és ahogy írtam, extra vokálokat tartalmaznak, ezekben is van munka rendesen. Én nem bánom, hogy csak az utolsó számban énekel magyarul Viki, mert úgy általában jobban szeretek angol nyelvű zenéket hallgatni és a kiejtésével sincs probléma, nem erőltetett és majdnem el is tudja hitetni velem, hogy nem a magyar az anyanyelve. Viki hangja pedig pont az ilyen zenéhez illik, és akár duruzsol a hallgató fülébe, akár kiereszti, egyszerűen gyönyörű.
Azt pedig még mindenképpen el kell mondanom, hogy a zenét és a dalszövegeket is Viki írta (két szám megírásánál Kasai Jnofinn, valamint Voga János - Viki büszke édesapja- működött közre), de a borító és a honlap megtervezése is az ő keze munkáját dicséri.




Összegzés:
Gondolom, a fentiekből egyértelmű, én imádom ezt az albumot, engem teljesen levett a lábamról. A honlapján található rövid részletek ízelítőnek tényleg jók, de a teljes számok még azoknál is sokkal jobbak. Ezek után mindössze annyit mondhatok, hogy nálam a Don't Hold It Back 10/10. Kíváncsian várom, mekkora sikere lesz és mikor jön a következő, mert hinnem kell benne, hogy egy ilyen kiváló bemutatkozást díjazni fog a közönség.

Persze nem kell nekem hinni, döntsétek el ti magatok, hogy megéri-e megrendelni az albumot (nem tudom, boltokban lehet-e már kapni, de a hátoldal alapján előbb-utóbb biztos felbukkan valahol), nézzétek meg a fenti klipet, hallgassátok meg Viki másik számát a YouTube oldalán, kóstoljátok meg a rövid ízelítőket is, aztán ha nektek is megtetszik ez a zene, akkor kattintsatok a CD rendelés gombra.


Viki elküldte a boltok listáját, ahol kapható a lemez:

SATURN Pest Video TV HIFI Elektro Photo

     MCD Üzletlánc kft./CAMPONA
     Media Markt Westend KFT
     Media Markt Budaörs Kft.
     Media Markt Árkád Kft.
     MAGYAR HIPERMARKET KFT.- TÖRÖKBÁLINT
     MAGYAR HIPERMARKET KFT.- FÓT
     MAGYAR HIPERMARKET KFT.- MISKOLC
     Media Markt Pólus Kft.
     Media Markt Stop Shop Kft.
     Media Markt Pécs Kft.
     Saturn Buda Video Tv Hifi Elektro Photo
     Media Markt Megapark Kft.
     Saturn Győr Video TV Hifi Elektro Photo
     Media Markt Tatabánya Kft.
     Media Markt Békéscsaba Kft.
     Saturn Duna Video TV Hifi Elektro Photo
     Saturn Debrecen Video Tv Hifi Elektro

Hamarosan az MR2-Petőfi és a Jazzy rádióban lehet hallani a számait. Szerintem jó választás mindkettő. Interjút is meghallgathattok majd Vikivel, nemsoká azt is kiderítem, mikor.