Dick, Philip K. : Szabad Albemuth Rádió, Agave Könyvek, 2009, 2480 Ft

2009. január 29-én megjelent a Mester Szabad Albemuth Rádió (Radio Free Albemuth) című műve az Agave kiadó gondozásában. A mű a VALIS vonulathoz tartozik. Anno a kiadó visszadobta, PKD meg átmentett belőle ezt-azt a VALIS-ba. A VALIS-hoz hasonlóan Dick szintén szereplője saját művének, illetve ez is 2-3-74-gyel foglalkozik. (PKD 1974. február-márciusi látomásaival) Csak halála után, 1985-ben jelent meg.

borító:


fülszöveg:
Az 1960-as évek végén egy tehetségtelen, paranoiás ember jutott be a Fehér Házba, és egész Amerikát gonosz háborúra uszította egy képzelt belső ellenség ellen. Philip K. Dick – aki ezúttal szereplője saját regényének – azon igyekszik, hogy ne legyen ő is a háború áldozata. Közben a legjobb barátja, Nicholas Brady egy földönkívüli entitás adását fogja, aki talán maga Isten, és azt akarja tőle, hogy döntse meg az Elnök rémuralmát.
Posztumusz megjelent regényében Philip K. Dick a Kamera által homályosan és a Valis regényeinek témáját összeolvasztva, vad, szenvedélyes művet alkotott, amely az Egyesült Államok történetének egy alternatíváját kínálja. A Szabad Albemuth Rádió fojtogatóan izgalmas, komoran humoros, és annyi összeesküvés-elméletet vonultat fel, hogy az még a legedzettebb paranoiást is megbizsergeti.