Rájöttem mit is fogok csinálni. Segíteni, magyarázni, meg a játékokat leszólni. Első ilyen tippgyűjteményem a Spore játékhoz készül.
Őszintén nagyobb durranásra számítottam, de így is órákat tudok eltölteni a játékkal. Jelenleg az űrfázist koptatom, elég sok dolgot tapasztaltam már benne. Íme néhány:
-A sejt fázist ajánlatos húsevővel kezdeni a játékot, mert nem csak élelmet szerzel, de több DNS-pontot kapsz mint növényevő társaid.
-A húsevés maradhat tovább a lény fázisban is, de ha megnyitsz egy mindenevő fejet, a fázisváltásnál azt rakd be lényednek. Egyél meg mindenkit, és az újonnan szerzett részekkel fejleszd magad. a köpködős cuccokra ne pazarold a dolgot. Ami mindenképp megkönnyíti a játékot: Jó harapás és csapás, és a lopakodás. Ezek birtokában lényed nagyon erős lesz. A barátkozás hosszadalmas, és ott a képességeidnek:ének, tánc, elbűvölés fejlettebbek kell lennie a szövetségestől. Mivel a gyümölcsevés nem ad DNS-pontot így nehezebben szerezhetik be a táplálékot.
-A törzsi fázis előtt van lehetőség lényünk fizikai tulajdonságain változtatni. Itt már mehetünk kinézetre, hisz nem sok mindent fog a továbbiakban befolyásolni. A törzsi fázis mindenevővel a legkönnyebb. Ő ehet halat húst, gyümölcsöt és moszatot. ÉS több helyről, több táplálékot szerezhet be. Itt már érdemes barátkozni. Az első hangszer ami megnyílik használjuk. Szövetkezünk le az első néppel. Ők adják a kövi hangszert. És haladjunk tovább. Ha valaki ellenséges, előbb adj neki ajándékot, utána mehet a zenélés. Ezzel a módszerrel hamar át lehet jutni a törzsi fázison.
-A civilizásiós fázisban a kereskedés a legkifizetődőbb. Próbáljunk meg ez alatt a fázis alatt nagy mennyiségű fűszert felhalmozni, mert az űrfázisban sok kel majd. foglalj el minden gejzírt, a többi néppel pedig kerekedj. Kereskedés nem csak pénzszerzésre jó, de a barátságot is növeli két nép között. Mivel sok pénzed van ezeket a városokat könnyen megveheted. 16 ezer fűszerért már tied is egy város. Így is sok pénzed fog maradni. A városokban ügyelj ez épületek helyes elosztására.
-Az űrfázisról még nincs sok tapasztalatom, de a következő bejegyzés ígérem már arról fog szólni.