A játék maga egy tipikus fantasy világban játszódik, amit nem is fejtenék ki, mert holnaputánig olvasgathatnátok. (És mennyit kéne írnom!)
Magáról a játékról fogok beszélni. Az elején három kasztból választhatsz. Lehetsz mágus, harcos, vagy paladin. A harcos sok embert vihet magával, és a dühöt használó képességekben is jó. A mágus varázsol (naná...), de kevés embert cipelhet. A paladin a kettő között áll, közepes létszám, és egy kis mágia is.

Ha kijutottál a lovagképzőből, nosza itt az egész világ, vágj neki! Tonnányi küldetés és szörny vár rád. A szabadságod majdnem végtelen, és az első szigeten rögtön négy kisebb terület is van neked, ezeken kalandozhatsz.
Később persze más szigetekre is eljuthatsz. A szörnyek elég jól kiegyensúlyozottak, az első sarkon nem ugrik neked egy háromtonnás törpemamut, hogy aztán végiggyalogoljon rajtad (Mondjuk például ilyen később se )
Magaddal csak egy adott serget cipelhetsz, ami engem nagyon idegesített, mert ezzel elérték, hogy amíg (épp akkor) 100 parasztot vihetek, tengeri medvéből csak 14-et. Ezzel sikeresen elérték, hogy eszembe se jutna drága kalózt vinni, ha van olcsó paraszt is, ami igaz, kicsit gyorsabban meghal (de összeségében kb ugyanannyi élete van), de 3X-4X annyit üt. Hát ez gááááááz.
A játék egyébként valós idejű stratégia (ha a nagytérképen vagy), körökre osztott harcban, és persze szerepjáték is.

A grafika nem rossz (sőt jó), de azért nagyon közelről elég furcsának is tűnhet. Ráadásul, nem akarják ezt elkendőzni, mert egy-egy kritikus sebzésnél, vagy egy csapat kinyírásánál a támadó válla fölé közelít a kamera, amely egyébként föntről, kicsit döntve nézi a pályát. Így, a váll mögül a karakter elég hülyén nézhet ki.
Az ütések mindig ugyanazzal az animációval történik ami elég unalmas lesz egy idő után.
A zene kellemes, de nem túl változatos, a hangok viszont elég jók lettek.

A játékkal kapcsolatban sokszor hallatszott a Heroes hasonlóság. Nos, ez nem véletlen, hisz a Heroes eredetileg az első King's Bounty (nem, nem ez) alapján készült.
Itt is, nekem ez tűnt fel először, és gyakorlatilag csak ez marasztalt a játéknál sokáig. Nem volt egy nagyon jó játék, de a Heroest szerettem, és ez a recept itt is bevált.

Összeségében egy jó alapra építkező, szép, kellemes, de monoton, és megunható játék a King's Bounty. Akit érdekel, próbálja ki!

Játékélmény: 7/10
Tartósság: 6/10
Grafika: 9/10
Hangok, zene: 7/10
Összesen: 7,2