A játék nem különbözik sokban a PS2-re megjelenttől, természetesen nincs next-gen grafikája, és a fizika is gyengébb, mint PS3-on vagy Xbox360-on, de van egy dolog amiben különbözik az összes többi megjelent verziótól. Van három játékmód benne: Order 66, Force Duel, Historic Missions. Ezek adják a sztorin kívül a játékidőt. Az Order 66-ban egy jedi bőrébe kell bújnunk, akire a klónok hullámokban támadnak, és időnként néhány különleges boss illetve mini-boss is jön (Rancorok, nagy robotok, sith-ek). A Force Duel-ben minden pályán egy ellenfelet kell legyőzni (egy jedit vagy sith-et), majd jöhet a következő ha kész. A Historic Missions-ben pedig híres párbajokat kell végigjátszani. Belebújhatunk darth Vader bőrébe, miközben legyőzi Luke-t a Bridoalom Visszavágban, és közli hogy ő az apja, legyőzhetjük Dooku-t Anakinnal Palpatin figyelő szemei előtt, megmenthetjük barátainkat és legyőzhetjük Boba Fett-et Luke-al, és végül a lávába taszíthatjuk a volt Anakin Skywalkert Obi-Wan Kenobi-ként. Ezek hoszabb boss fight-ok, több legyőzendő ellenséggel, és sok "film"betéttel.

A sztorit szerintem mindenki ismeri (vagy a játékból vagy ismerőstől, vagy az internetről), de abban biztos vagyok hogy akik nem játszottak vele nem ismerik minden részét, ezért nem is lövök le sokat. Elég annyit tudni, hogy Darth Vader titkos tanítványai vagyunk, és fel kell készülnünk arra, hogy legyőzzük az uralkodót. Több híres (és kevésbé híres) Jedit kell legyőznünk, majd - amikor lebukunk - össze kell hoznunk egy lázadást (Na melyiket? Lehet tippelni...). A játék jól van megvalósítva, és erősen az erőkre van kihegyezve, a kardot kevesebbet fogjuk használni. Alapból van az áram, a lökés az ugrás és a kard gomb, ezeket kombinálva a két hátsóval (védekezés, spec) fogunk összehozni különböző kombókat (ismerős lehet a God of War-ból). A boss harcok végén egy szép kivégző animáció jön - persze nyomdosni kell a gombokat időben - és ha egyszerre használjátok az erőt, más kameraállásba ugrik a nézet és egymásnak feszültök, majd egy-két gomb gyors püfölésével lehet ezeket megnyerni, értékes életerőt szívva le ezzel az ellenféltől.

A grafika nem rossz, PSP-hez mérten kicsit pixeles, de nem vészes, az effektek szépek, minden erőnek megvan a maga animációja, mindegyik szép és folyamatos. A zene kellemes, ismerős dallamok is felcsendülnek, a hangok jók erre nem lehet panasz.
Sok negatív dolgot nem leeht mondani, talán csak annyi hogy a játékmenet repetetív, kevés az újdonság, és ha befejlesztettük az erőket, ugyanazokkal a mozdulatokkal fogunk mindig győzni. Minek próbálnám ki a kard-dobást, ha a duplaugráskardlenyomva kombó sokkal erősebb? Minek öljek fojtással, ha közben két másik ellenfelet is kicsinálok a duplakardlökés kombóval? Ez hiba, de elfogadható.

Összeségében elég jó a játék nem lehet komoly panasz rá, különösen ha szereted a Star Wars-t, és a God of War féle játékokat. csak ajánlani tudom!

Játékélmény: 8/10
Tartósság: 7,5/10
Grafika: 8/10
Hangok, zene: 8/10
Összesen: 8/10

Ui: Semmi köze a teszthez, de ebben a percben mászott be egy hatalmas sün az előszobába. Már láttam sünt, de ekkorát még soha! Akkora mint 3db 42-es papucs egymáson!