A játék első inditásakor létre kell hoznunk egy profilt, ami egy pofás kis hatszögletű ábrán mutatja haladásunkat a Fifa 09 világában. Ez a hat dolog pedig a következő: Online játék, Menedzser mód, Kezdőrúgás, Légy profi mód, Kihívások, Football IQ. Az Online játék egyértelmű; más élő emberek elleni meccsek, vannak bajnokságok is, meg minden. A Menedzser mód már rég képviselteti magát a Fifa sorozatban, itt egy csapat menedzsereként kell szerepelnünk, de a meccseket is lejátszhattjuk, a csapat igazgatása mellett. A Légy profi sem új (nagyon), itt egy játékost kell irányítani a pályán, fejleszteni. Sajnos PSP-n nem lehet létrehozni saját játékost, scak meglévő bőrébe bújhatunk a játszható 4 évad alatt. A Kihívásoknál különféle feladatokat kell teljesíteni, többnyire nyerni hátrányból, vagy kihúzni a döntetlent egy erősebb csapat ellen. A Football IQ számomra új mód, lehet hogy már a 08-ban is volt, de nekem tetszett: a lényege az, hogy egy kis focipályán kell a labdát előrepasszolgatni, úgy, hogy kédésekre válaszolsz az adott témakörben. Ha sikerül, előrepasszolsz, ha nem, akkor hátragurul a labda. A lövésnél két kérdésre kell helyesen válaszolni (először találd el a kaput, aztán cselezd ki a kapust), védésnél egyre.

A játékra nem lehet komoly panasz, hozza a szokásos Fifa minőséget (bár, ez negatív jelző is lehetne...), a szabályok mindenhol tökéletesen érvényesülnek (néha túl tökéletesen, ami elég idegesítő lehet), az irányítás kellemes, könnyen megszokható. A menedzser mód elbírt volna még egy-két bonyolítást, így tényleg túl egyszerű, évközben alig van teendő a meccseken kívül.
A grafika nem rossz, a PSP-hez viszonyítva, de azért a pixelesség eléggé meglátszik rajta, közelről viszonylag csúnya, de az animációk szépek, egybefüggőek. A zenék a legtöbb EA játék erős pontjai, nagyon kellemesek, és passzolnak a játékhoz, bár néhol bugos.
És igen. Itt rátérek a játék legnagyobb hibájára. Sajnos sok bug van benne, ami nagyon zavaró. Mert hiába élvezetes a játék, ha egy csere után nem tudsz kirúgni a kapusoddal csak ha még egyet cserélsz (!), és akkor is megesik, hogy az ellenfél játékosai eltűnnek a pályáról, majd megjelenik mind a 10 a te kapudnál (a kapusuk megmarad), de les nincs, és simán berugod. Néha lefagy magától, és az online módokban is sok a bug, gyakran elszáll, vagy nem is talál meccseket. Komoly hiányosságok vannak a játékosok adatlapjainál, például a fejlődési ütemüket nem lehet megnézni, az átigazolásoknál korra nem lehet keresni (nehézkes az ifjú titánok leszerződtetése), bár sorbarakni igen. A töltési idők elég hosszúak, a legrövidebb idő egy meccs gyors szimulációja (valószínűleg azért, mert csak egy random számot beír? Néha elég furcsa eredmények jönnek ki...:'(), szóval itt ráfért volna még egy hónap tesztelés, de legalább két hét. A fordítás nem lett rossz, bár néhány helyen elmaradt, és van, ahol egybelóg néhány szöveg.

Összeségében nem egy rossz játék, de nem is kiemelkedő. Ha focis játékot szeretnél, csak ajánlani akarom, mert azért elkap a Fifa hangulat a hibák ellenére is...

Játékélmény: 7,5/10
Tartósság: 9/10
Grafika: 8/10
Hangok, Zene: 8,5/10
Összesen: 8,3