Nos, kezdjük a történettel. Miért is robbant ki a háború? Az alábbi három képkocka megmutatja. A nyegyedik meg az eredményt...

Szóval, hogy jobban értsétek. Cirka nyolc év múlva elfogy az olaj, de nem baj, mert béke lesz, leszerelik a tömegpusztító fegyvereket. Aztán, az oroszok találnak egy nagy halom olajat. És ez nem valami kellemes. Szóval, az amcsik fellőnek egy űrállomást, aminek az utolsó darabja épp elindul, amikor... Bummm, ahogy a képen is látjátok. A kampány mód voltaképpen két részből áll: A háború előtti rész, ami elmondja, hogyan tört ki ez az egész, majd a háború maga. Az előrész egy oktatómód, ami nekem négy óráig(!) tartott... Szóval jól elmagyarázza a dolgokat. (Bár, valszeg a gépem lassúsága is ok lehet).

A játékban nincs sokféle egység, de azok mindenre elegek.
Van a gyalogság: Puskások, és Mérnökök
A gépesített egységekben több van: Tank, Csapatszállító (Ami légelhárító is), Helikopter, Gyors Mozgású Egység, Vezetői autó
Nos, ezek körben, a kő-papír-olló elvben ütik egymást. A puskás üti a mérnököt, aki üti a tankot (meg más gépeket is), ami üti a csapatszállítót, ami üti a helikoptert, ami üti a puskást...

Na, ez jól példázza a dolgokat.
A játékban egy-egy küldetés előtt a GRAW sorozat példjára egy kis videó van, amely beszámol néháyn dologról, majd a hadsereg vezetője elmond egyet és mást. Itt ismerősként üdvözölhetjük Scott Mitchell-t, aki a GRAW-ban szerepel mint kommandós, itt mint az USA katonai vezetője.
A grafika nagyon szép, minden jól ki va dolgozva, és ha ez nem jönne át, csak a gépemet okoljátok, mert legszebben nem meerm futtatni. (Így is időnként 10 mp alatt a játékban 1-1,5 telik el, de általában azért jó.) A tájak gyönyörűek, minden kidolgozva, minden tereptárgy törik, dől, robban.

A zene kellemes, és a hangeffektek rendben vannak, akcentussal beszélnek az oroszok, németesen az európaiak...

Na, és akkor térjünk rá a lényegre. Hangvezérlés. Egy szó, amely sokat jelenthet, és itt sokat is jelent. A kampány elején megtanít a kezelésére, majd teljesen kézreáll. Az akcentusokat kezeli, bár volt olyan parancs, amit még sosem sikerült kaidnom. Na, mindegy, ezért van egér. A játék elég lassú, ami szerencsés, mert különben macerás lenne a parancsokat kiadni sietve, ráadásul ha egyet elrontasz, újra mondhatod... Összeségében ez egy jó ötlet, jól megvalósítva, majdnem mindent megcsinálhatsz vele (egyedül épületbe nem küldhetsz gyalogságot) és ez az a dolog ami a középszerűségtől megmenti a játékot.

Egy jó játék, jó ötletettek, szépen kidolgozva. Túl sokat vártam tőle, de végül nem lett rossz, bár néhány igéretet nem tartott be.

Játékélmény: 10/10 (Csak a hangvezérlésért)
Tartósság: 8/10
Grafika: 9/10
Hangok, zene: 7/10
Összesen: 8,8