Apropó no cheat: cheat nincs is (!) a játékhoz.
Nos, tehát, megosztok néhány hasznos apróságot.

1. Deríts fel, rejtőzz el, és lődd porrá!
Az ellengél csak akkor tud lőni rád, ha lát is! De ha te látod, az nem jelenti azt, hogy ő is lát téged. Több hasznos mód van arra hogy ő ne lásson, de te lásd őt.
Az első és legegyszerűbb, ha a mozgó parancsonoki járműt beküldöd néhány fallal körülvett helyre, ahonnan ők nem látnak, és egy Sitrep után máris tudni fogsz egyet és mást. Ugyanezen járgyány második-harmadik fejlesztésénél kiküldhetsz egy apró, ám nagyon hasznos UAV-t, amely nem más mint egy távirányitású felderítő helikopter. Ezzel körülnézhetsz alaposan.
Ha nem szereted a parancsnoki autót, használj helikoptert! Ezek is elég messze látnak, hála annak hogy a magasban vannak, és ezt az előnyt kezeli a játék. Messziről megláthatod ellenfeleidet, és máris utasíthatod a lövegeket egy távoli, biztonságos pontról, hogy lőjék szét őket...

2. Elnyúlik a háború? Ölj!
Még mielőtt valaki félreértené a címet. Arra utalok, hogy tényleg öld meg az ellenfeleidet, ne csak harcképtelenné tedd őket. Lehet csak egyszerűen szétlőni őket, amikor megadták magukat és az evakuálásra várnak, de mégjobb, ha van egy csapatszállító kéznél, lődd ki a mentőhelikoptert! Sebezd le jól, mielőtt odaérne, és aztán lődd ripityára, miközben már szálna fel, a sérültekkel rajta. Erre nagyon jó módszer, védendő épületeknél, ha egy csapat combat drone közelében teszed ezt, mert azok autómatikusan a mentőhelikoptereket fogják be (Ki tudja miért?) és ezzel komoyl ebzéseket osztanak ki. A megölt ellenfelek ugyanúgy eltűnnek mint ahogy nálad is, ezér ez komoly érvágás lehet az ellenségnek! Gondolj csak bele, milyen pech, ha szétlövik a legjobb mérnök ostagodat, aki már fullextrás...

3. Gondolkozz, mielőtt cselekszel!
Egy jó tábornok gondolkodik, mielőtt cselekszik, és mérlegel. Igaz ez a barakkra, és a csatatérre is.
A barakban ne költs össze-vissza, csak azért mert teszik valami. Gondold meg! Hiába hangzik jól a gyalogság láthatatlan módja, ha sosem veted be őket! Csak 100k kreditet buksz, de az is valami! Annyiból vehetnél egy tanknak egy kicsit pontosabb fegyvert. Ha olyan területeken harcolsz ahol nincs légibázis, vagy egyszerűen nem fejleszted a bázisokat, akkor ne költs a drága légicsapásokra.
A harcmezőn is gondolkodj. Ne küldj egy tankot a helikopter ellen, és ne próbálkozz a mezőn szaldgáló gyalogsággal se. Minden egységnek megvan a gyengéje és az erős pontja is. Használd ki. A gyalogságot mindig küld fedezékbe, és ne feledd a másodlagos kéepsségeket! Nagyon ahsznos lehet egy gyors rakétacsapás a helikopteredből, ha szorongatott helyzetben vagy. Ha a pajzsok alacsony szintűek, vonulj vissza, és ha feltöltődtek, harcolj tovább. A mezőn fedezékbe rohanó sérülékeny gyalogságot inkább kíméld meg azzal, hogy beküldesz a frontvonalba egy többet bíró gépet, mondjuk egy tankot. A gyalogságot célszerű csapatszállítókban vinni ide-oda, egyrészt ez védelem, másrészt sokkal gyorsabb.

És még egy tipp utoljára. Bármilyen jól hangzik a hangirányítás, nagyon lassú, és ha hibázol, kezdheted előről. Az egér sokkal gyorsabb. Ugyan a hang is elég a PC ellen általában (bár egy-két heves csata közben lassú...), egy ember ellen nagyon-nagyon-nagyon lassú. A kettő együtt megoldható, de nehézkes használni. Szórakozásnak jó a hang, de hasznossága megkérdőjelezhető.

Remélem segítettem bárkinek aki játszik Endwarral! Jó szorakozást hozzá!
ui: Novella lesz hamarosan, nem Endwarozóknak. Meg Endwarozóknak is