FRISSÍTÉS: Hosszas tesztelés után számomra a GCI kiütéssel legyőzte a Team Fortress 2-t. Amit a TF 2-ben tapasztaltam az a totál káosz; a fejetlen rohangálás és ugrálás iskolapéldája, amin legutóbb az általánosban tudtam jót derülni. Kipróbáltam minden kasztot, minden játékmódot és az egyetlen dolog, ami bejött, az a Pyro (természetesen a Pyrovision-nel kiegészítve). Az a kaszt pontosan olyan elmebeteg, amilyennek lennie kell. Viszont egyedül az az öröm, hogy ropogósra égethetek egy vagon csókát, nem fog sokáig arra késztetni, hogy TF 2-zek.


Kezdjük azzal, hogy a téma és a képi megvalósítás telitalálat. Az őrültség ezen foka messzemenőkig jó hatással van rám és kellemes érzésekkel tölt el. A fegyverek, a különböző eszközök és a karakterek kinézete is tökéletesen passzol a játék által generált világba. A játékmódok ötletes átalakításai a már unalomig ismételt, ám mindig beváló, felhozatalnak. Rengeteg unlock-olható cucc és achievement vár mindenkire; a szintlépés az elején nagyon egyszerű, így könnyen beszívja az embert a játék.

Van egy-két dolog, amivel nem értek egyet. Példának okáért nem értem, hogy miért nem lehet egy-egy fegyveren több "mod", vagyis miért nem szerelhetek távcsövet, hangtompítót és meghosszabbított tárat egyszerre a rohampuskámra? Ez a dizájn része, szóval ez igazából csak nézeteltérés köztem és a fejlesztők elképzelései között. Viszont az, hogy 2012-ben a Team Balance semmilyen jelét sem vélem felfedezni, az szerintem már elég gázos. Egy 2v6 számomra nem igazán élvezetes, mindegy, hogy melyik oldalon állok.

Más kérdés, nem a játék hibája, de szeretném megemlíteni, hogy tele van a hócipőm azokkal a játékosokkal, akik amikor vesztésre áll a csapat, tömegével lépnek ki egy meccs közepén. Ezt rettentő undorító magatartásnak tartom és valahogy központilag kellene tenni ellene, mert nem hiszem, hogy az emberek önmagukban felnőnek annyira, hogy ez a jelenség megszűnjön.

Visszatérvén a játékra, többször is találkoztam komoly lag-gal és a matchmaking-nél sem klappolt minden. Nem igazán játékromboló problémák ezek, mert azért nem állandóak, de mindenképpen negatívabb szájízt kölcsönöztek.

Az elején említettem, hogy vegyes érzelmeim vannak a játékkal kapcsolatban, most el is mondom, hogy pontosan miért. Minél többet játszom vele, egyre inkább azon kapom magam, hogy ki akarom próbálni a Team Fortress 2-t. Akik mindkét játékot játszották már, azok bizonyára elmondhatják mennyit koppintott a GCI, szerintem elég sokat. TF 2-t pedig ennek a postnak az írása közben el is kezdtem feltelepíteni. Majd megírom, hogy mi lesz az eredménye az összehasonlításnak.