Összesen négy városban illetve a városok közti területeken (amiket a játék egyszerűen királyságnak nevez) kalandozhatunk Altairral. A köztes távolságokat megtehetjük gyalog vagy lóháton, illetve harmadik "merényletünk" után már gyorsít az AC, vagyis csupán ki kell mennünk egy város valamely kapuján, és ekkor kiválaszthatjuk, hogy hova szeretnénk utazni.
Az első város: Masyaf. Ide jutunk el először illetve minden gyilkoság után ide térünk vissza. Ebben a városban található az Assassin céh, melynek mi is tagjai vagyunk. Ebből kifolyólag minden gyilkosság után vissza kell térnünk ide. Többet említésre méltó dolog nincs is Masyaf-fal kapcsoltaban.
A második város: Damaszkusz. Eme törökök által lakott városba érkezünk egyből masyafi teendőink elvégzése után. Az "első gyilkosságunk" is itt fog megtörténni. Megvilágítását tekintve az egész hely narancssárgásnak mondható. Miután itt végeztünk, már tetszés szerint választhatunk Akka és Jeruzsálem között.
A harmadik város: Akka. Ez a hely a kedvencemé vált, hiszen itt sokkal nagyobbnak tűnik az élet, az előző városhoz képest. Az egész hely sokkal élettelibb, de valamivel ridegebb is. Sokkalta aktívabbak az ellenfelek is, illetve többen is vannak ami nem kifejezetten baj, hiszen általában igazán hülyén viselkednek ezért könnyű velük elbánni.
A negyedik és egyben utolsó helyszín: Jeruzsálem. Először is leszögezném, hogy itt kapjuk a legnehezebb küldetéseinket. Hiszen általánosságban, minden célpontunkat vagy nindzsák, vagy két méteres izomkoloszuksok védnek, állnak körbe. A nindzsákkal igazán meggyűlhet a bajunk, főleg ha többen vannak, mert akkor sunyi módon, körbevesznek, és egyfolytában döfködnek. Ennyit a játék városairól.
Az általam már előbb említett királyságban igazán jó kis csatákat vívhatunk vagy lóhátról, vagy szemtől szembe a gyakran őrjáratozó katonákkal illetve fölmászhatunk a rengeteg toronyra (kisebb harcok árán), és megszemlélhetjük a tályat, vagy éppen csak szívhatunk egy kis magaslati levegőt. Az ilyen "szabadidős elfoglaltságok" közé sorolhatjuk még a keresztesek levadászását, vagy a zászlók gyűjtögetését. Egyik sem valami jó móka, főleg azért, mert mind lovagokból, mind zászlókból rengeteg van a a játékban, tehát ezt is könnyen meglehet unni. A lovaglás, ugyszint ezek közé a dolgok közé sorolandó. Bár azért eléggé látványos harcokat varászolhatunk a képernyőre csupán azzal, ha lóhátról kardozva verjük le az ellent.
Ugyhiszem, hogy mostmár eljutottam az értékelésem végéhez, tehát jöjjenek a pozitívumok illetve a negatívumok avagy a pontok.
Grafika:10/10
Hangok:10/8 (gyakran történt meg velem az, hogy egy kardpárbaj közepette egyszer csak eltűnt a két párbajozó fél kardjának fémes "csattogása"
Játékélmény:10/9 (annak ellenére, hogy gyorsan megunható, még nagyon szórakoztató tud lenni)
Összesítve az AC, nem egy rossz játék de nem is egy kiemelkedő alkotás, ám ennek ellenére, mindenképpen érdemes kipróbálni.