Nos, mielőtt elkezdeném kifejteni véleményem, még leírnám, hogy a post tárgya, nem más, mint az American McGee-s Grimm című játék, ingyenesen letölthető 2. epizódja. De, nem is szaporítanám tovább a szót, belekezdenék.
Eme 2. rész, a régi "klasszikus" mese, a Piroska és a Farkas kifigurása lenne. A játékban, egy gonosz manó szerű valamit alakítunk, és nem más a dolgunk, mint az, hogy az egész mesét amolyan módon elrohasszuk. Úgy értvén, hogy ugrásainknak, és futkosásunknak eredményeként, a talaj sötét lesz, úgy ahogy az egész környezetünk, beleértve az embereket és állatokat is, akik kezdetben, próbálták eltakarítani mocskunk. Gonoszkodásaink folyamán, hozzájuthatunk, különböző "extrákhoz" is, amik valamiféle ezüstpénz képében jelennek meg a mesevilágban; ha ezeket összegyűjtjük, akkor is csak azt érjük el, hogy megnyiljon egy galéria a menüben, szóval, nem igazán érdemes szöszmötölni velük. Még megemlíteném, hogy szörnyű tetteink végrehajtása közben, megy tovább az alap mese is, csak (ha sikerült mindent "elrontanunk" ) ugyszint gonosz, sötét hangulatban. Szerencsére, a készítőknek köszönhetően, az összes átvezetőben, föllelhető valami, képi, vagy "szövegi" humor (pl. amikor leromboltunk, egy kisebb akadályt, egyszer csak a mögötte lévő barlangból, előugrott, egy négy emelet magas, vérbenforgó szemekkel rendelkező rózsaszín nyúl ) Ennél többet nem is nyújt ezen a téren a Grimm, tehát nem valami bonyolult játékmenettel van dolgunk.
A játék külsejét tekintve, elég bohókásan néz ki, holott az Unreal Tournament 3 motor hajtja (mondjuk ez a tény, engem nagyon meglepett), tehát a játék, elég magas gépigénnyel rendelkezik ahhoz képest, hogy milyen látványt produkál, ennek ellenére, viszont ez a meseszerű grafika, igazán sokkal járul hozzá a hangulat megteremtéséhez, ami mellesleg igazán jó, mind a látványnak, mind a hangoknak, és mind a különböző poénoknak köszönhetően.

A látványról, még mondanék pár szót. Érdekes, hogy az összes ember, állat, és más lény, általánosságban, kocka alakú fejjel rendelkezik, illetve a testüket kivéve, igazán szögletesek mindenütt (tehát az ujjaik is, a szemük, a lábuk, szóval gyakorlatilag mindenük). A játék színvilága, is elég érdekes, hiszen amíg, nem rontunk el mindent , addig az összes fa, bokor, ember rózsaszín, vagy zöld. Viszont miután szét gonoszkodtuk az egész mesevilágot, azután a hely teljes sötétségbe borul.
Nos, ennyi lenne hát ez a véleményezés, szóval, jöhetnek a pontok.
Grafika:10/7,5
Játékélmény:10/7
Játékmenet:10/7 (sajnos túl egyszerűre sikeredett)
Hangulat:10/9 (a játék legerősebb pontja)
Eme játékot márcsak ingyenessége miatt is érdemes kipróbálni, de ha szeretjük a sötét hangulatú kalandjátékokat, akkor is megérhet egy próbát.