Aki már régebben olvassa blogomat, az tudhatja, hogy megakadtam a játék utolsó küldetése előtt kettővel lévő küldetésnél. Ezt még nem is sikerült tovább vinnem, mert azóta lekerült a játék, de azthiszem, hogy megint föl fogom rakni, és megcsinálom azt a részt. Na, de rá is térnék, a "tárgyra", valamiért erős kéztetést éreztem arra, hogy megírjam véleményem a Gears of War-ról, illetve értékeljem azt eddigi tapasztalataim alapján. Bele is kezdenék.
Először is meg kell, hogy jegyeznem, hogy a GoW mindenvalószínűséggel a 2007-es év legjobb TPS-e, és legjobb konzol portja is egyben.
A játékmenet, alapjábanvéve tényleg szinte teljesen agyatlan hent. Viszont Marcus Fenix nem csak egyedül küzd meg a Locust hordákkal, hanem van 3 társai is! Ezeknek a csapattagoknak az irányítgatása is egy kis színt visz a programba. Szerencsére, a srácok az Epic-nél, beletették a játékba a fedezék harc elemét, mely igencsak földobja a játékélményt. Tehát a GoW, gyakorlatilag egy kisebb taktikai elemekkel "tűzdelt" harmadik személyű nézetből irányítható akció gamma. A tényleg csodálatos "fedezék harcrendszeren" kívül (ami mellesleg igen jól irányítható PC-n is), nincsen semmi különösen kiemelkedő a játék ezen részében. Fegyverekből nincs valami sok, de ez a nem sok is bőven elegendő. Egyébként összesen három fegyver lehet nálunk, mondjuk pl. egy pisztoly, egy gépfegyver, és egy shotgun. A különböző gyilkoló eszközeink közül egyet emelnék még ki:ez az úgynevezett "Hajnal Kalapácsa", ami gyakorlatilag egy olyan fegyver, amivel megjelölve egy-két nagyobb elllenfelet, azokat egy műholdaktól "kapott" lézersugárral megsüthetjük. A játékban járművekkel is találkozhatunk. Irányíthatunk majd egy terepjárót, és még egy valamiféle tankszerű, kerekes valamit.
Most egy kevesett a grafikáról.
A játék grafikai szempontból is nagyon magas szintet ér el, hisz az UT3 motor hajtja. Talán a GoW az eddigi legszebb ezt a grafikai motort használó játék.
A hangok is a hejükön vannak. Összesítve: a Gears of War egy igazán jó játék. Nagyon jól szuperál akkor, ha az ember kicsit ideges, és levezetné a fölös energiáit. Jöjjenek is a pontok!
Grafika:10/9,5 (maxon gyönyörű látványt nyújt, és én tényleg azon játszottam)
Hangok:10/9
Hangulat:10/10 (a játék iszonyatosan hangulatos)
Játékélmény:10/9