• Ma van a PS2 japán premierjének 20. évfordulója
  • A Sony masinája máig minden idők legsikeresebb konzolgépe

2000. március 4. Akik régóta mozognak a videojátékok, azon belül is főleg a konzolok világában, azoknak az emlékeibe bizonyára mélyen beleégett ez a dátum, húsz éve éppen ezen a napok került ugyanis a boltokba Japánban a PlayStation 2, amely aztán az iparág legnagyobb sikertörténete lett.

20-eve-indult-vilaghodito-utjara-minden-idok-legsikeresebb-konzolgepe.jpg

A japán premierkor 11 játék közül választhattak a helyiek, köztük olyan címekkel, mint a Ridge Racer 5, az Eternal Ring, a Street Fighter EX3 vagy a Kessen, míg az Egyesült Államokban októberben, Európában pedig novemerben jelent meg a masina - ekkor persze már jóval bővebb kínálattal, benne a nagy sikerű Tekken Tag Tournamenttel vagy éppen a Dynasty Warriors 2-vel.

A Sony masinája azonnal óriási siker lett, Japánban egy nap leforgása alatt közel egymillió példányt kapkodtak el belőle a helyiek. Hosszú távon pedig minden idők legsikeresebb konzolgépévé vált, és ezt a rekordot tartja is a mai napig: több mint 155 millió példány fogyott belőle, ezt pedig csupán a Nintendo DS tudta megközelíteni, míg az otthoni konzolok közül a PS4 áll mögötte a második helyen, egyelőre tisztes távolságban.