Augusztus immáron hagyományosan a Gamescom hónapja, Európa legnagyobb és a világ leglátogatottabb videojátékos rendezvénye pedig 2019-ben is Kölnbe szólította a gamereket, ahol idén is akadt néhány új bejelentés és leleplezés a már ismert játékok mutogatása mellett.

gamescom-2019-koln.jpg

Az EA már jó ideje ígérgette a legújabb Need for Speed-játékot, a Gamescomon pedig végre sor került a leleplezésre is: a korábbi szivárgásoknak megfelelően ez lett a Need for Speed Heat. Jellegét tekintve a 2015-ös, alcím nélküli epizód, illetve az Underground egyfajta keverékét kaptuk, nyitott világú utcai versenyzéssel, a megjelenést pedig novemberre tűzték ki.

Bemutatkozott az Amplitude Studios és a Sega történelmi stratégiai játéka, a Humankind. A játék sajátossága, hogy tulajdonképpen újraírhatjuk benne az emberiség történelmét, mi jelölhetjük ki ugyanis a fejlődés útjait, 60 féle kultúra és civilizáció sajátosságait kombinálva hat történelmi koron keresztül. 2020-ban érkezik.

humankind-2019-augusztus.jpg

Sor került egy lépésre, ami már nagyon régóta benne volt a levegőben: a Sony felvásárolta az Insomniac Games csapatát. Az amerikai stúdió és a konzolgyártó kapcsolata még a PS1-es időkben kezdődött a Spyro the Dragon-trilógiával, később pedig olyan PS-exkluzívokat szállítottak, mint a Ratchet & Clank- és a Resistance-sorozatok, illetve legutóbb a Spider-Man. Most pedig már hivatalosan is belsős stúdiónak számítanak.

A Telltale Games csapata ugyan még 2018 őszén bezárni kényszerült, maga a név azonban tovább él majd: egy befektetői csoport felvásárolta a cég maradékait. Ez egyben korábbi címek újrakiadási lehetőségét is jelenti, de természetesen új címeket is terveznek - az év legvégén ebből meg is kaptuk az első ízelítőt...

Óriási meglepetésre a világ egyik legnépszerűbb streamere, Ninja bejelentette, hogy elhagyja a Twitch-et a Mixer kedvéért. A lépés hátterében természetesen a Mixer tulajdonosa, a Microsoft áll, akik a hírek szerint 50 millió dollárt fizettek a százezrek által követett tartalomgyártó számára, hogy váltson, így népszerűsítve magát a platformot.

ninja-elhagyja-a-twitch-et-a-mixer-kedveert.jpg

A nyári uborkaszezon zárultával újból megkezdődött a nagy megjelenések áradata, hiszen augusztusban olyan címek érkeztek, mint a Control, a World of Warcraft Classic vagy éppen a The Dark Pictures Anthology: Man of Medan. De ebben a hónapban debütált többek között a Blair Witch, az Astral Chain, az Ancestors: The Humankind Odyssey, a Remnant: From the Ashes és az Age of Wonders: Planetfall is.

Folytatás holnap, benne a szeptemberi történésekkel!