Július jellemzően a hírek és a megjelenések szempontjából is lagymatag hónap a videojáték-iparban, de azért így is akadtak történések, amikre érdemes visszaemlékezni. Ott van például a Nintendo Switch Lite, melyet sok-sok pletyka után ebben a hónapban jelentettek be: ez a Switch jóárasított, funkcionálisan visszafogottabb változata, melyet kizárólag handheld módban lehet használni. A masina 100 dollárral olcsóbb árcédulát kapott az eredeti Switch-hez képest, szeptemberi megjelenéssel.

mar-40-millio-felett-a-switch-tovabb-nonek-a-digitalis-eladasok.jpg

Hatalmas mérföldkövet lépett át a PS5: a Sony friss üzleti jelentéséből kiderült, hogy a leszállított konzolok mennyisége elérte a bűvös 100 milliót. Ezt a határt eddig csak három otthoni konzol, a PS1, a PS2 és a Wii tudta átlépni, melyek közül a PS1 és a Wii ráadásul karnyújtásnyi közelségbe került a PS4 számára.

a-ps4-elerte-a-100-millios-alomhatart.jpg

Ha már Sony és eladások: a Marvel's Spider-Man minden idők legsikeresebb képregényen alapuló játéka lett az Egyesült Államokban. A rekordot eddig a Batman: Arkham City tartotta, most azonban már az Insomniac Games PS4-exkluzívja ül a trónon - a pontos mennyiség sajnos nem derült ki.

Nem sokkal a GreedFall megjelenése előtt bejelentették, hogy felvásárolták a játékot fejlesztő Spiders csapatát. Az RPG-kre specializálódott, nagyjából 30 alkalmazottal működő francia stúdió - mely az elmúlt években olyan címeket szállított, mint a Mars: War Logs vagy a The Technomancer - a Bigben Interactive tulajdonába került.

Újabb országot húzhatott le a PUBG Corp az őket érintő világtérképről: Jordániában a betiltás sorsára jutott a PlayerUnknown's Battlegrounds, ahol úgy ítélték meg, hogy túlságosan káros a játék hatása minden korosztályra. Nem ez az első ország, ahol a PUBG áldozatául esik a hasonló szigornak: Indiában több helyen is betiltották, Kínában pedig alternatív változatot kellett kiadni belőle. Ráadásul más játékok is célkeresztbe kerültek, köztük a Fortnite is.

pubg-vikendi-01.jpg

Kiderült, hogy idén sem fog megjelenni a Psychonauts 2. Ezzel még tovább tolódott a 2015-ben bejelentett, és így hosszú évek óta várt folytatás megjelenése, ami könnyen lehet, hogy a Microsofttal van összefüggésben, hiszen ők vásárolták fel nem sokkal korábban a játékot fejlesztő Double Fine csapatát.

psychonauts-2-keses.jpg

Július legnagyobb megjelenése játékfronton a Wolfenstein: Youngblood volt, de ebben a hónapban debütált többek között a Final Fantasy 14: Shadowbringers, a Stranger Things 3: The Game, a Sea of Solitude és a Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order is.

Folytatás holnap, benne az augusztusi történésekkel!