• 2023. november 3-án debütál mozikban a Dűne 2 
  • Csatlakozott a stábhoz Christopher Walken, Florence Pugh, Léa Seydoux és Austin Butler
  • Az első részről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Míg a Disney mára virradóan jelentős halasztásokat eszközölt premiernaptárán, ami négy Marvel opuszt is érint, a Warner Bros. előrébb hozta egyik legjobban várt produkciója, a Dűne 2 bemutatóját: 2023. november 17. helyett november 3-án kerül vászonra a Frank Herbert regényciklusán alapuló sorozat következő felvonása.

A film története

Vegyes kritikákat és a vártnál csekélyebb, de izmos 400 millió dolláros bevételt hozott tavaly a Dűne. Denis Villeneuve rendező aligha változtat gyökeresen stílusán a második részre, ugyanakkor elmondta, hogy nagyobb figyelmet szentel majd a történetnek és a karaktereknek. Igazi mozis élményt ígért, aminek során láthatjuk a fiatal Atreides útkeresését, amint felfedezi a fremen kultúrát. Már közzétették a film hivatalos szinopszisát:

  • Az új epizódban Paul Atreides mitikus kalandját láthatjuk, amint Chani és a fremenek oldalán bosszúhadjáratot indít a családját elpusztító összeesküvők ellen. Hősünknek választania kell élete szerelme és az ismert világegyetem sorsának alakítása között, miközben igyekszik megakadályozni a baljóslatú jövőt, amit csak ő láthat.

1646773968lactrice-du-mcu-florence-pugh-en-discussion-pour-rejoindre-lactrice.jpg
(A kép forrása: LBE News)

A stáb

Az Altivole temetőjéből Budapestre költöző, majd Abu Dhabi és Jordánia területére látogató stábból – karakterük elhalálozása miatt – távozott Jason Momoa és Oscar Isaac, a parádésnak tetsző színészgárda azonban nemhogy szűkült volna, új tagok csatlakoztak a munkálatokhoz.

Természetesen visszatérnek a korábbi főszereplők, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, az antagonisták oldalán Stellan Skarsgård, illetve a fremenek képviseletében Javier Bardem és Zendaya. Ti várjátok már a premiert?