• Új előzetest kapott a Marvel's Spider-Man 2
  • A képsorok leginkább az mellékes tevékenységekre fókuszálnak
  • Valamint bemutatják, mennyivel nőtt a bejárható terület
  • Emellett a kosztümök sem maradhattak el

Valószínűleg minden olyan játékos tűkön ülve várja már október 20-át, akinél PlayStation 5 duruzsol a szobában/nappaliban, hiszen a Sony idei legnagyobb dobása egyértelműen a Marvel's Spider-Man 2, ami minden egyes új előzetes után egyre fantasztikusabbnak tűnik. Ezúttal sincs ez másként, a tegnap tartott State of Play során levetített képsorok ugyanis egyáltalán nem könnyítették meg a várakozást, sőt, felettébb távolinak tűnik az imént említett dátum. Az "Expanded Marvel's New York" névre keresztelt trailer leginkább azt mutatja be, hogy mekkorára hízott a térkép az első rész óta (spoiler: több mint kétszer akkora terepen áldozhatunk a hálóhintázás oltárán, az új képességeknek köszönhetően ráadásul gyorsabban, mint eddig bármikor), de emellett az új mellékes tevékenységeknek is fontos szerep jut. Akárcsak az eddigi epizódokban, természetesen ezúttal is rengeteg felfedeznivalót és megoldandó bűntényt/kihívást rejt a város, melyeket ezúttal egészen máshogy jelez a program – például egy játékon belüli applikáció segítségével is rájuk akadhatunk. Az egyes kerületek is merőben más hangulattal bírnak (különösen az új érkezők, például Queens vagy Coney Island), így nem lesz olyan érzésünk, hogy ugyanazokat a felhőkarcolókat kerülgetjük újra és újra.

Szintén visszatér a szintlépés is, hogy új képességek birtokában verhessük bucira a Nagy Alma rosszarcúit (olyan Marvel főgonoszokat is kapunk, akik eddig még nem szerepeltek a Pókember univerzumban), na meg persze ezúttal sem maradunk mutatós kosztümök nélkül. Több mint 65, a képregényekből és a filmekből (értelemszerűen a stúdió által megálmodott "ruhakölteményekre" is számíthatunk) ismert hacukát kapunk, ráadásul még ezek stílusát is szabadon változtathatjuk, így pedig több mint 200 féle variáció várja mindazokat, akik sokat adnak a külsőségekre – ilyen barátságos és közkedvelt szuperhősök esetén fontos, hogy jól mutassanak a képeken, nemde? Maga a prezentáció továbbra is parádésnak tűnik (a PS5 SSD-je miatt a gyorsutazás például egy fél szempillantás alatt megtörténik), a hangulat pedig már most magával ragadó, szóval még a konkurencia ellenére is nagy esély van arra, hogy végül az Insomniac teszi le az asztalra október legjobb játékát.

Októberben újra behálózza a szívünket a barátságos és közkedvelt Pókember! Jön a Marvel's Spider-Man 2, amit már előrendelhettek a Konzolvilágnál!