• 2023. február 16-án debütál A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
  • Hőseink a Kvantumbirodalomba látogatnak, és összecsapnak Kanggal
  • Főszerepben Paul Rudd, Evangeline Lilly, Jonathan Majors, Bill Murray, Kathryn Newton, Michelle Pfeiffer és Michael Douglas

Kevés film született a Marvel Moziverzumban, ami legalább részben kikukucskált a szuperhős műfaj keretei közül. A Thor széria a fantasy világát, míg a tavalyi Doctor Strange 2 a horror zsánert érintette. Az Ötödik Fázis nyitóopusza hasonló kalandra vállalkozik, sőt előzetese alapján inkább tűnik időutazós és multiverzumos sci-finek, mint klasszikus szuperhős történetnek. Feltárul benne a varázslatos Kvantumvilág, tudós hőseink balul elsült kísérletbe fognak, de a MCU műveitől szokatlan módon előtérbe kerülhet egy személyes-magánéleti szál is.

mv5bn2zhzjm3nzatzdrizs00odcylwjjmdgtzmuwmjjiowiznja5xkeyxkfqcgdeqxvynza4ntc5mjev1.jpg

A történet Janet Van Dyne és Dr. Hank Pym (Michelle Pfeiffer és Michael Douglas) csapatának felelőtlen kísérletével kezdődik, amikor átkerülnek a Kvantumvilágba. Megrémülve igyekeznek elvegyülni a különös és veszélyes teremtmények között, míg szembekerülnek Kanggal, a hódítóval. A Marvel alkotói hosszú távon számolnak Jonathan Majors (Lovecraft Country) főgonoszával, aki vélhetően Thanos helyébe lép majd, ezért jelen mű feltehetően a karakterépítés jegyében íródott.

mv5bntg1nzi2yjetmtzjmi00m2viltllotktzthjy2iwn2m5mji3xkeyxkfqcgdeqxvymtu2mzcxndc4v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

2023. február 16-án tér vissza Paul Rudd és Evangeline Lilly címszereplő párosa, a Hangya és a Darázs. Cassie Langot Kathryn Newton (Hatalmas kis hazugságok) játssza, Bill Murray pedig egy meglehetősen ismeretlen Marvel hős, Krylar bőrébe bújik. A zöld figura a The Incredible Hulk című képregény egyik számában mutatkozott be és halt is meg. A karakter kidolgozatlansága lehetőséget ad arra, hogy az alkotók és Murray szabadon felépíthessék Krylar személyiségét. Ti milyennek képzelitek őt? Írjátok meg kommentben!

AZ ÖTÖDIK FÁZIS FILMJEI

A HATODIK FÁZIS FILMJEI:

  • 2024. november 8. – Deadpool 3
  • 2025. február 14. – Fantastic Four
  • 2025. május 2. – Avengers: The Kang Dinasty
  • 2026. május 1. – Bosszúállók: Titkos háború

Egyelőre premierdátum nélkül készül az Armor Wars, valamint a Shang-Chi és az Örökkévalók folytatása.