• 2023. február 16-án debütál A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
  • Hőseink a Kvantumbirodalomba látogatnak, és összecsapnak Kanggal
  • A főbb szereplőket Paul Rudd, Evangeline Lilly, Jonathan Majors, Bill Murray, Kathryn Newton, Michelle Pfeiffer és Michael Douglas

Nehéz átfogó tematikát húzni a Negyedik Fázis fölé, az elmúlt másfél évben mindenesetre kitágultak a Marvel világának határai: a Fekete Özvegy révén képernyőre került a múlt, Pókember és Doctor Strange oldalán kalandoztunk a Multiverzumban, Thor a galaxison átívelő fantasztikus utazásra indult, az Örökkévalók pedig bemutatták, hogy a bizonyos galaxis fölött is áll egy magasabb hatalom. A vázolt nyomvonalon haladhat tovább a Moziverzum története, a Paul Rudd és Evangeline Lilly megformálta Hangya és Darázs ugyanis 2023. február 16-án a Kvantumvilágba látogat.

Doctor Strange meggondolatlan varázslatához hasonlít, amint Janet Van Dyne és Dr. Hank Pym csapata felelőtlen kísérlet nyomán átkerül a Kvantumvilágba. Hőseink félve próbálnak elvegyülni a különös teremtmények között, mígnem szembekerülnek Kanggal, a hódítóval. A Marvel alkotói hosszú távon számolnak Jonathan Majors (Lovecraft Country) főgonoszával, aki vélhetően Thanos helyébe lép majd, ezért jelen mű feltehetően a karakterépítés jegyében íródott.

mv5bzdmynzrhzmitmgmync00zji2ltgymmmtngeyywm2owjlztkxxkeyxkfqcgdeqxvynza4ntc5mjev1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A fantasy-szuperhősfilm főszereplői között a Rudd-Lilly páros és Majors mellett ott van a tudósokat alakító Michelle Pfeiffer és Michael Douglas. Cassie Langot Kathryn Newton (Hatalmas kis hazugságok) játsszaa, Bill Murray pedig egy meglehetősen ismeretlen Marvel hős, Krylar bőrébe bújik. A zöld figura a The Incredible Hulk című képregény egyik számában mutatkozott be és halt is meg. A karakter kidolgozatlansága lehetőséget ad arra, hogy az alkotók és Murray szabadon felépíthessék Krylar személyiségét. Nektek hogy tetszik A Hangya és a Darázs: Kvantumánia kedvcsinálója?

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült a Venom 2 és a Morbius.

AZ ÖTÖDIK FÁZIS FILMJEI

A HATODIK FÁZIS FILMJEI:

  • 2024. november 8. – Deadpool 3
  • 2025. február 14. – Fantastic Four
  • 2025. május 2. – Avengers: The Kang Dinasty
  • 2026. május 1. – Bosszúállók: Titkos háború

Egyelőre premierdátum nélkül készül az Armor Wars, valamint a Shang-Chi és az Örökkévalók folytatása.