• Érzelmesnek és komoly hangvételűnek tartják a Fekete Párduc 2-t
  • Ami egyben tisztelgés is Chadwick Boseman előtt
  • Magyarországon november 10-én debütál mozikban a Wakanda, légy áldott!

Mára virradóan megjelentek a Fekete Párduc: Wakanda, légy áldott! tengerentúli vetítését követő első kritikák. A folytatással szemben Chadwick Boseman szomorú távozása miatt rengeteg ellenérzés fogalmazódott meg korábban a közösségi fórumokon, a friss reakciók mégis jobbára pozitív élményként írják le a Negyedik Fázis záróopuszát. Az előző rész nem pusztán kiemelkedő 700 millió dolláros bevételt termelt a jegypénztáraknál, hanem az első képregényadaptáció lett, amit Oscarra jelöltek. Magasan lehetnek tehát az új epizóddal szemben támasztott elvárások. Lássuk, mik az első nézők visszatérő észrevételei a 2 óra 40 perces Marvel opusz kapcsán.

mv5bnwrlnmu0y2ytntm5zc00mwq2ltk4ntetnzuyowjmmmmwmtkyxkeyxkfqcgdeqxvynza4ntc5mjev1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

A kritikák

Többen úgy vélik, hogy az új film tisztelgés Boseman előtt, míg a Variety publicistája kifejezetten Angela Bassett alakítását méltatja. A The Hollywood Reporter a Marvel eddigi legmegrendítőbb és legkiválóbb művéről beszél, igaz, utóbbi jelzőt nem először olvassuk friss szuperhősfilm kapcsán. Orlando Maldonado kritikus megerősíti a dicséretet, szintén a MCU-tól szokatlanul komoly és érett hangvételű alkotásról ír. Leggyakrabban, szinte valamennyi gyorsbejegyzésben az érzelmes jelzővel illetik a filmet, amiből ugyanakkor az akció sem hiányzik. Ti várjátok már a hazai bemutatót?

mv5bzje3n2uzzwmtzjhjmi00mwi2lwe3ntytnzjmy2ewotlimzhjxkeyxkfqcgdeqxvynza4ntc5mjev1.jpg

A film története

Az atlantiszi Namor a cselekmény kezdete előtt társaival meggyilkolja T’Challát, így a korábbi főhős húga, Shuri hercegnő kerül Wakanda élére. A két állam közti viszálykodás során tűnik fel Ironheart is, akit nem a képregényekből ismert tinilányként, hanem Riri Williams idősebb alakjában ismerünk meg. Letitia Wright Shurija mellett előtérbe lép M’Baku, Okoye és Nakia, akiket Winson Duke, Danai Gurira és Lupita Nyong’o alakítanak. Ironheart szerepében a huszonöt éves Dominique Thorne-t láthatjuk majd, míg Namort a Narcos-ból ismert Tenoch Huerta játssza. A főbb karakterek néhány kiszivárgott koncepciós rajzon is láthatók.

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült a Venom 2 és a Morbius.

AZ ÖTÖDIK FÁZIS FILMJEI

A HATODIK FÁZIS FILMJEI:

  • 2024. november 8. – Deadpool 3
  • 2025. február 14. – Fantastic Four
  • 2025. május 2. – Avengers: The Kang Dinasty
  • 2026. május 1. – Bosszúállók: Titkos háború

Egyelőre premierdátum nélkül készül az Armor Wars, valamint a Shang-Chi és az Örökkévalók folytatása.