• December 23-án debütál az Üveghagyma: Egy Tőrbe ejtve-rejtély a Netflixen
  • Régi ismerősök meglátogatják gazdag barátjukat Görögországban, aki egy játék során meghal
  • Főszerepben Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson és Dave Bautista 

Meglepő lehet, a Netflix azonban már jó ideje mozikba küldi – limitált vetítésszám mellett – fesztiválsikerre esélyes filmjeit, az Oscar nevezésnek feltétele is a színházi bemutatás. A 2019-ben 312 millió dollár jegybevételt hozó Tőrbe ejtve folytatása még a december 23-án esedékes streaming premier előtt műsorra kerül egy hét erejéig hatszáz tengerentúli moziban. A nagyvásznas bemutató apropóján pedig Rian Johnson rendező megosztott egy új ajánlót a filmhez.

Az Üveghagyma: Egy Tőrbe ejtve-rejtély története szerint régi ismerősök látogatják meg gazdag barátjukat a görög tengerparton. Izgalmas gyilkossági-nyomozós játékra készül a társaság, ami aztán véres valósággá válik. Az alábbi montázs elején Edward Norton high tech milliomos karaktere kerül középpontba, amint bejelenti, hogy kezdődik a játék, az éjszaka során meggyilkolják őt. A dolog persze nem hagyja nyugodni Benoit Blanc nyomozót.

A stáb

A közelmúltban napvilágot látott jelenetképeken már elkezdtünk ismerkedni az első részhez hasonló patinás színészgárdával: a visszatérő Daniel Craig és a fentebb említett Edward Norton mellett Dave Bautista, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Madelyn Cline és Kate Hudson alakítják a főszereplőket.

KRIMI RENESZÁNSZ

Mostanában gyakran emlegetünk krimi reneszánszt. A Tőrbe ejtve mellett elég csak Kenneth Branagh hamarosan új epizóddal bővülő Poirot szériájára, a közelgő Amszterdamra, a nemrég mozikba került Ecc, pecc, ki lehetsz? című Agatha Christie-paródiára vagy a Netflixen nagy sikerrel futó Enola Holmes-ra gondolni.