• Az AMD szerint sem fog késni a két új nextgen konzol
  • Ők szállítják a fő alkatrészeket

Amikor elkezdett komolyabb méreteket ölteni a koronavírus-járvány, rögtön felmerült, hogy 2021-re tolódhat a következő generációs konzolok eredetileg év végére tervezett premierje. Azóta viszont a Sony és a Microsoft is pozitívan nyilatkozott az ügyben, emellett a külsős partnerek is meg vannak győződve arról, hogy még idén megkapjuk a PS5-öt és az Xbox Series X-et - feltéve persze, hogy nem rosszabbodik komolyan a helyzet.

az-amd-jo-hirekkel-szolgalt-a-ps5-es-az-xbox-series-x-kapcsan.jpg

Most újabb forrásból kaptunk megnyugtató híreket, nevezetesen az AMD-től - az ő architektúrájukra épül ugyebár mindkét nextgen konzol. A cég vezérigazgatója, Dr. Lisa Su elmondása szerint megnövekedett termeléssel segítik a 2020 végi rajtot.

"Növekedésre számítunk a semi-custom üzletág bevételeit tekintve, különösen az év második felében, amikor is megnövekedett termeléssel fogjuk támogatni a PS5 és az Xbox Series X év végi premierjét" - mondta Su.

Napra pontos megjelenési dátummal egyébként egyelőre egyik konzol sem rendelkezik még, a Microsoft részéről azonban a héten mindenképpen számíthatunk friss információkra.