• Az egyik megbízható bennfentes a Sony és a Microsoft terveiről beszélt
  • Mivel nincsenek kötve az E3-hoz, ezért van, ami előbb, van, ami később jön

Nemrégiben kiderült, hogy az E3 digitális formában sem lesz megtartva, és bár az IGN jóvoltából lesz alternatíva, a kiadók és a konzolgyártók alapvetően saját magukra vannak utalva innentől. Ez azonban nem feltétlenül rossz, hiszen így nem köti a kezüket az időpont: ami jól áll, azt akár előbb is bemutathatják, aminek pedig idő kell még, azt nem kell összerántani júniusra.

az-e3-lehet-hogy-elmarad-de-emiatt-sokkal-elobb-jonnek-az-elso-nextgen-bemutatok.jpg

Ez persze nem mi mondjuk, hanem az egyik legmegbízhatóbb bennfentes, Daniel Ahmad, avagy ZhugeEX, aki a Twitteren azt írja, hogy a tervezett bemutatók nagy részét elmozgatták az E3 hetéről.

"Mivel nem lesz E3, ezért sok tervezett bemutató és bejelentés el lett mozgatva arról a hétről. Van, ami sokkal előbb lesz, és van, ami sokkal később - meg persze néhány, ami maradt ugyanott. Az első igazi nextgen konzol- és játékbemutatók is sokkal előbb jönnek majd" - írta.

Utóbbit egyéb híresztelések is alátámasztani látszanak, a legutóbbi pletykák szerint ugyanis a Microsoft már májusban is tartani fog egy bemutatóstreamet az Xbox Series X kapcsán. De a Sony ütemterve is módosult - a PS5 kontrollerét például előbb mutatták be a tervezettnél, mert attól féltek, hogy ki fog szivárogni a fejlesztőktől. Egyre több pletyka utal tehát arra, hogy akár már április végén, május elején fókuszba kerülhet a PS5 és az Xbox Series X, így aki hivatalos nextgen hírekre éhezik, annak már nem kell sokat várnia.