• Egy muszlim polgári jogi szervezet a Six Days in Fallujah bojkottálása mellett kampányol
  • A Sony-t, a Microsoftot és a Valve-ot is arra kérik, hogy tiltsák le a megjelenést

Nagy meglepetést okozott, amikor is kiderült, hogy idén visszatér a 2009-ben lelőtt háborús játék, a Six Days in Fallujah, ami már önmagában támadási felületet biztosított az új kiadó, a Victura számára, hiszen a shooter az iraki háború eseményeiből merít, méghozzá meglehetősen kendőzetlen formában. Az egészet pedig csak tetőzte, hogy amíg elsőre a kiadó azt állította, nem lesz politikai üzenet a játék mögött, addig a Victura vezetője a legutóbbi nyilatkozatában már egészen máshogy fogalmazott.

Nem ez az egyetlen baj ráadásul a Six Days in Fallujah-val egy muszlim polgári jogi szervezet szerint, a CAIR (Council on American-Islamic Relations) ugyanis nemes egyszerűséggel "arabgyilkoló-szimulátornak" nevezte a játékot nemrég kiadott közleményében.

"A videójátékoknak be kell fejezniük a muszlimok dehumanizálását. Az olyan játékok, mint a Six Days in Fallujah egyetlen célja az, hogy dicsőítsék az erőszakot, amely iraki civilek százainak életét vette el, hogy igazolják az iraki háború létjogosultságát, valamint hogy megerősítsék a muszlimellenes nézeteket egy olyan korban, amikor a muszlimellenes fanatizmus emberi életeket fenyeget" – mondta a CAIR szóvivője, Huzaifa Shahbaz.

A szervezet külön megszólította a Sony, a Microsoft és a Valve hármasát, és arra kérik őket, hogy ne adjanak engedélyt a játék megjelenésére a platformjaikon.