A 25 éve rendíthetetlenül megjelenő PC Guru és megannyi különszáma után új kiadvánnyal jelentkezünk: ez lesz az Esport Magazin, amelynek első, bevezető számát szeptember 30-tól keressétek az újságosoknál és a hipermarketekben. Az újság a Guruval ellentétben nem havonta, hanem negyedévente fog megjelenni, azaz a következő szám januárban lesz kapható. Ez az ütem egy ideig még biztosan marad, de ha ti, azaz az olvasók kellően lelkesek lesztek, a jövőben akár havilappá is alakulhat.

És hogy miről szól ez a 62 oldalas kiadvány? A cím magáért beszél, avagy az esport áll az újság középpontjában, ám ennek ellenére nem egy száraz, statisztikákat és mindenféle eredményeket felsoroló adattárra kell gondolni (ezek egy nyomtatott lapban nem lennének sem frissek, sem érdekesek), hanem egy olyan, elsősorban szórakoztató magazinra, amely a téma hátterébe is betekintést nyújt. Exkluzív interjúk, az esport jelenlegi és jövőbeli helyzete, portrék, játékismertetők várják az érdeklődőket.

Az első számban exkluzív interjút olvashattok Kiss „Vizicsacsi” Tamással (League of Legends) és Tal „Fly” Aizikkel (Dota 2), helyszíni beszámolót az EU LCS döntőjéről, előrejelzést arról, hogy mit hoz a LoL VB utolsó fordulója, de Takács Kornélia és Birgány „Raisy” Adrián is nyilatkozott lapunknak a Quake egykori és jelenlegi esport-helyzetéről. De ezen felül elemezzük a Playerunknown's Battlegrounds esport-jövőjét, az olimpiai esport-szereplés esélyét és kettősségét, valamint a Blizzard saját törekvéseiről is szót ejtünk. A magazinban a PC Guruból ismert szerzőktől olvashattok cikkeket, illetve az Esport1 munkatársai is a segítségünkre voltak, többek között ők tudósítottak a párizsi LCS döntőről.

Egy új magazin bevezetése mindig nagy vállalkozás, mi azonban bízunk bennetek, olvasókban, és reméljük, hogy még azok is adnak egy esélyt a 890 forintért megjelenő Esport Magazinnak, akik egyébként idegenkednek a témától. Ráadásul a cikkeken túl dupla oldalas poszter melléklettel is várunk benneteket: az egyik oldalon a Playerunknown's Battlegrounds, a másikon a League of Legends látható. Ha tehát kedvet kaptatok egy kis extra olvasgatáshoz, szeptember 30-tól keressétek az újságosoknál és a hipermarketekben az Esport Magazin első számát. Addig is, ahogy mindig:

A Guru legyen veletek!

ESPORT MAGAZIN