• A kis hableány 2023. május 26-án debütál a mozikban
  • Főszerepben Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Javier Bardem és Melissa McCarthy 

Jövőre lesz száz éves a Disney, az évfordulót pedig új alkotásokkal és friss szignállal ünnepli a stúdió. Utóbbi A kis hableány május 26-án bemutatni tervezett élőszereplős adaptációjának friss magyar előzetesében is megjelenik. Az 1989-es fantasy-musicalt Rob Marshall rendező (Chicago, Mary Poppins visszatér) álmodta újra. Ariel és Eric herceg szerepében Halle Bailey és Jonah Hauer-King párosát láthatjuk, míg Triton királyt és Ursulát Javier Bardem és Melissa McCarthy alakítják.

halle-bailey-as-ariel-in-the-little-mermaid.jpg
(A kép forrása: Screen Rant)

A friss kedvcsináló nem sokat árul el a történetről, viszont megcsillan a film zenés vénája. Az eredeti mesében a vidám és huncut sellőlány apja intelme ellenére úszik a tengerfelszínre, és egy tomboló viharban megmenti álmai hercegét. Alkut köt Ursulával, a körmönfont oszorkánnyal, aki emberi lábakra cseréli uszonyait és gyönyörű hangját. Majd legjobb barátja, a cserfes Ficánka és Sebastian, a karibi rák oldalán ered a herceg után, hogy elnyerje szerelmét és megmentse apja királyságát.

ÉLŐSZEREPLŐS DISNEY FILMEK

Ami az élőszereplős filmeket illeti, noha az Oroszlánkirály és a Diótörő csalódást keltő módon szerepelt a jegypénztáraknál és a Dumbó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az újragondolt Mary Poppins-t és Aladdint már jobban kedvelte a közönség, a Szörnyella pedig alapvetően elismerő kritikákat kapott. Jövőre érkezik A kis hableány – főszerepben Halle Bailey, Melissa McCarthy és Javier Bardem –, az új Hófehérke és egy Pán Péter film, amit 2024-ben Mufasa előzményfilmje, 2026-ban Jon Favreau A dzsungel könyve folytatásának szánt története követ majd, illetve Guy Ritchie Herkules filmet rendez. A Disney Plus kínálatában már elérhető a Tom Hanks közreműködésével készült Pinokkió.