Chris Avellone számtalan, remek szerepjátékhoz adta már nevét, párat meg is említünk a teljesség igénye nélkül: Planescape: Torment, Icewind Dale, Neverwinter Nights 2, Knights of the Old Republic. Az újabbak közül pedig a Tides of Numenera, Prey, Tyranny és a Divinity: Original Sin 2 karaktereiből és történetéből is kivette a részét. De a Fallout 2 és Fallout: New Vegas is magán viseli keze nyomát.

Nem véletlen tehát, hogy ha valamit posztol a Facebookon vagy a Twitteren, arra egyből felkapják a fejüket a sorozat rajongói. Pláne, ha azon éppen a Vault-Tec kabalája, Vault Boy szerepel. A legújabb spekulációk annak okán kaptak szárnyra, hogy az író nemrégiben lecserélte Facebook-profilképét. Az ominózus fotón saját maga mint pálcikaember szerepel, átkarolva a Fallout ikonikus kabaláját, és azt mondja “annyira hiányoztál”.

De legyünk őszinték magunkhoz: kicsit messzire szalad a fantáziánk, ha azt gondoljuk, hogy ez biztos jele egy új Fallout-játéknak. Egész egyszerűen az is lehet, hogy a játék huszadik születésnapja alkalmából elővette azt egy kis nosztalgiázásra. Vagy így emlékezik meg arról, hogy a New Vegas Dead Money című kiegészítőjében Dean Domino karakterét megszólaltató színész, Barry Dennen nemrég hunyt el.

Akárhogyan is legyen, párszor már beindultak a pletykák egy új Fallout-játékról, egyszer a Fallout: New Orleans márkanév bejegyzése indította el a rajongók fantáziáját, de már a Fallout: New Vegas 2-ről is röppentek föl álhírek. Szokás szerint szólunk: a spekulációkat fenntartással kezeljétek!

chris-avellone-facebook-profilkep.jpg

Szerintetek jelent bármit is az író Facebook nemrég lecserélt profilképe?