A Sony ezúttal késés nélkül csapott a lecsóba, ami évek óta példátlan lépés a japánoktól. Az első játék a Destiny volt, amivel a Bungie immár a második E3-on kápráztatta el a Sony konferenciájának nézőit. A bemutatott videó nemcsak látványosra sikeredett, de talán a leghangulatosabb trailer volt az egész E3-on. Ráadásul a Destiny először PS4-en lesz játszható, a július 17-én induló béta alkalmával. A szeptember 9-i megjelenésre egy Destiny PS4 bundle-lel készül a Sony, méghozzá hófehér géppel. És persze egy csomó PS4-exkluzív tartalmat kapunk majd, úgy mint fegyvereket, páncélokat, power uppokat.

A Destintyt a leglátványosabb PS4-exkluzív követte, azaz a The Order: 1886, melyet már sokadszorra demózott a Sony. Egy rövid, de velős gameplay-prezentáció keretében újra megcsodálhattuk a Ready at Dawn epikus shooterét – ami viszont fájóan statikusnak és szkripteltnek tűnik, a bemutató során a játékos alig süthette el a fegyverét.

Entwined bemutató következett: csodaszép és hangulatos indie játék, amiben fényből álló sárkányokat versenyeztethetjük egymással. A játék már most elérhető a PS Store-ból, 9,99 dollárért.

Új DLC-vel gazdagodik az inFAMOUS: Second Son, ami ráadásul önmagában is futtatható lesz! Bár az alapjáték nem szükséges a First Light című kiegészítő futtatásához, a Second Son birtokosai extra ajándékokban részesülnek. Megjelenés augusztusban.

A Sony nem cicózott: egyből bejelentették a LittleBigPlanet 3-at! A PS4-es folytatás, nagyobb, szebb, „térbelibb”, mint előző generációs elődei. Újdonság, hogy Sackboyon túl három másik karaktert is irányíthatunk, hogy négyfős kooperatív módban teljesítsük a pályákat: akad egy négylábú kis lény, aki képes megmászni a függőleges felületeket, játszhatunk egy madárkával, aki persze repülni tud, és végül van egy... zsákra hasonlító izé, aki nagydarab és erős. A LittleBigPlanet 3 bejelentése nagyon kellemes meglepetés volt, a videó pedig irtó cuki. Megjelenés novemberben.

Az LBP3-at követően Josida jelent meg a színpadon. Elmondta, hogy a sorozat korábbi részeiben összesen 8,7 millió pályát alkottak meg a lelkes gamerek, melyek ráadásul az LPB3-mal is kompatibilisek maradnak -- nem semmi! De persze nem az LBP3 volt Josida fellépésének oka: Mijazaki Hidetaka új alkotása, a FromSoftware Beast Souls munkacímen hetekkel ezelőtt kiszivárgott, Bloodborne című játéka jelent meg a képernyőn! A videót mindenki nagyképernyőn nézze, érdemes. Megjelenés 2015-ben.

Ha a Ubisoft sajtókonferenciáján nem volt elég a Far Cry 4-ből, akkor a biztonság kedvéért a Sony is mutogatta kicsit a montreali csapat sandbox FPS-ét. Ráadásul a PS4-változatból rendes gameplay-t láttunk, nem pedig sima átvezető videót vagy rendert. Bár a Far Cry 4 jórészt mezei Far Cry 3 modnak tűnik (a játékmenet teljesen ugyanolyan, mint az elődben), érdekes megoldás, hogy a küldetésekbe behívhatunk egy második játékost, hogy segítsen. Dinamikus kooperatív játékmódot kapunk tehát, ami akár jól is elsülhet; külön kiemelendő, hogy a kooperatív játék akkor is működik, ha a cimboránknak nincs meg a Far Cry 4!

Szeretitek a zombikat? Ha igen, ha nem, a lenti trailert nézzétek meg, mert zseniális. A Dead Island 2 bemutatkozó videója nem olyan komoly, mint az első részé, de legalább olyan népszerű lesz. Megjelenés 2015 tavaszán, a játék pedig 30 napos exkluzív bétatesztet kap PS4-en. És  ha már exkluzivitás: a Battlefield: Hardline is saját PS4 tartalmakkal igyekszik a játékosok kedvére tenni.

A Paradox Interactve eddig elsősorban a PC-s grand strategy játékokról volt híres, de a kiadó a konzolok talaján is meg szeretné vetni a lábát. Ennek az új stratégiának köszönhető, hogy PS4-re is jön a Magicka 2. A lenti trailer tényleg vicces lett, kösz a nevetésért, Paradox!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2