• Idén húsz éves a Harry Potter és a bölcsek köve
  • Januárban Magyarországon is debütál az HBO Go-n a Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba
  • A filmek alkotói és színészei beszélgetnek a jubileum alkalmából

A tengerentúlon már holnap debütál Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba (Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts). A bölcsek köve születésnapjára készített beszélgetős, nosztalgiázós műsorban ugyan nem láthatjuk az univerzum teremtőjét, J.K. Rowlingot, viszont számos főbb szereplő visszatér a kastély díszletei közé. Magyarországon egyelőre nem tűztek ki pontos bemutatódátumot, de még januárban várható a premier (a rajongókat is megizzasztó, Helen Mirren vezetésével folytatott kvízverseny epizódjai már elérhetők az HBO GO műsorán).

image1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint főszereplő hármasa mellett láthatjuk a Tom Felton (Draco), James és Oliver Phelps (Weasley-ikrek), Matthew Lewis (Neville), Bonnie Wright (Ginny), Alfred Enoch (Dean Thomas) és Evanna Lynch (Luna) nevével fémjelzett színészgárdát. Mellettük visszavárjuk Robbie Coltrane-t (Hagrid), Mark Williams-et (Arthur Weasley), Helena Bonham Cartert (Bellatrix), Gary Oldmant (Sirius Black), Ralph Fiennes-t (Voldemort), Ian Hartot (Mógus professzor), Imelda Stautont (Umbridge) és Jason Isaacs-et (Lucius Malfoy) a felnőtt színészek közül. A filmsorozat négy rendezője, Chris Columbus (1-2. epizód), Alfonso Cuarón (Az azkabani fogoly), Mike Newell (A Tűz Serlege) és David Yates (utolsó részek) szintén kamera elé ül. Magyar felirattal is látható előzetese mellé premier előtt befutott még egy trailer.

Jó hír a rajongóknak, hogy 2022-ben vászonra kerül az előzménytörténetként szolgáló Legendás állatok széria új epizódja, a Dumbledore titkai. Értesülések szerint készül továbbá egy élőszereplős sorozatadaptáció, míg a fenti műsorban is szereplő Chris Columbus kifejezte, hogy szívesen rendezne egy új mozifilmet az immár felnőtt szereplőkkel – utóbbira sajnos elég kevés esély mutatkozik.

harry-potter-1.jpg
(A kép forrása: Hipertextual)