• Február 17-én debütál a Carnival Row 2., egyben utolsó évadja az Amazon Prime Videon
  • A varázslatos lények fellázadnak az emberek elnyomása ellen, lángba borul a város
  • A nyitóévadról írt kritikánkat itt olvashatjátok

A Trónok harca produkciók és A Hatalom Gyűrűi árnyékában kevesebb figyelem vetül más fantasy sorozatokra, pedig az elmúlt években például a Vikingek: Valhalla, az Arcane és a Carnival Row is nagy sikerrel került a Netflix, illetve az Amazon Prime Video képernyőjére. Sajnos az Orlando Bloom és Cara Delevingne főszereplésével futó széria második évadjával rögtön fináléjához ér, a végjáték előzetese azonban epikus lezárást sejtet.

mv5bmte4zji3mtktn2exzi00mwyxlwe1otgtyzbin2nhymnmzgq2xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg

A Carnival Row viktoriánus kort idéző, emberek és varázslatos lények, például tündérek, faunok és kentaurok által közösen lakott világban játszódik. A mágikus fajok a háború és az emberek elnyomása miatt nyomornegyedekbe vagy ismeretlen helyekre szorultak és a mindennapi megélhetésért küzdenek. A történet főhősei Rómeó és Júliát idéző pár, egy nyomozó férfi és az igazságszolgáltatás elől menekülő tündérlány, akik a sánc különböző oldaláról érkeznek.

mv5bmze5y2q4njgtogi4ns00ywvilwjin2utmgyyy2ewogjimdgwxkeyxkfqcgdeqxvyodmwmjm4odav1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Február 17-én visszatérünk a varázslatos univerzumba, amikor a két tábor kegyetlen kivégzésekkel és sötét bűntényekkel válaszol egymásnak. Új háború árnya fenyegeti a forrongó várost, ahol Rycroft Philostrate nyomozó már nem vállal több ügyet. A második felvonás az előzővel ellentétben nem nyolc, hanem tíz epizódra nyúlik, alább láthatjátok az előzetesét. Nektek hogy tetszett a nyitóévad?