• A Far Cry 5 teljes kampánya végigvihető kooperatív módban
  • A lőszer és az életerő csomagok megoszthatóak lesznek
  • Lootot mindenki külön kap
  • A küldetések teljesítését csak a hostnál naplózza a játék

A Paris Games Weeken rengeteg játék megmutatta magát, egyebek mellett a The Last of Us: Part 2, a Star Wars Battlefront 2 és a Spider-Man, de a Far Cry 5 sem maradhatott otthon. A Ubisoft egy olyan trailert vitt ki az eseményre, amely a kooperatív módot mutatja be, amely az egész kampányra kiterjed.

Vagyis a sztori folyamán bármikor bekapcsolhatjuk a többjátékos módot, egyedül annyi kötelezettségünk van, hogy teljesítenünk kell a bevezető küldetést – ezt minden résztvevő félnek le kell tudnia egymaga. Ezután meghívót küldhetünk barátunknak, aki aztán becsatlakozhat hozzánk, hogy együtt szabadítsuk fel otthonunkat a vallási fanatikusok elnyomása alól, vagy csak simán élvezzük a felkínált „szabadidős tevékenységeket”.

A lootot minden játékos önállóan kap, ugyanakkor a lőszer és az életerő csomagok megosztható egymás között. Baráti tűz nincsen, úgyhogy senki sem lőheti agyon a komáját a lootért. Az elért eredményeket, képességeket megtarthatjuk az önálló játékra is, ugyanakkor a program csak a hostnál naplózza a teljesített küldetéseket, és a Guns for Hire keretében csak ő hívhat be MI irányította bajtársakat.