Január mindig is lapos holnap, de a február már az ébredés hónapja, amire remek példa az idei február. Nem csak, hogy megjelent több nagy játék, de ezek többsége mind remekül sikerült és egyik-másik még az év legjobbjai között is helyet foglalhat. Lássuk, miből csemegézhettünk ebben a hónapban.

DYING LIGHT 2: STAY HUMAN (PS5, PS4)

A Techland nyitott világú zombis játékának eddig is megvolt a maga egyáltalán nem elhanyagolható rajongótábora, a régóta készülő folytatással azonban sikerült új szintre lépni, aminek egy igazán kiemelkedő alkotás lett az eredménye. Tesztünket itt olvashatjátok róla.

SIFU (PS5, PS4)

Az Absolver annak idején nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a Slocap csapata azonban nem adta fel a közelharcra építő koncepciót: a végeredmény egy kiemelkedő roguelike játék lett a Sifu képében, melyben súlyos árat fizetünk minden elhalálozásért, hiszen hősünk minden egyes alkalommal egyre öregebb lesz. Tesztünket ide kattintva olvashatjátok.

HORIZON FORBIDDEN WEST (PS5, PS4)

Aloy és az ő különleges, messzi múltat és távoli jövőt kombináló világa már PS4-en elragadta milliók szívét, most pedig megérkezett a régi generáció konzoljára és a PS5-re is a folytatás, a Horizon Forbidden West, amely minden téren több, szebb és izgalmasabb lett, mint az elődje. Tesztünket ide kattintva olvashatjátok.

Elden Ring (PS4, PS5)

Az Elden Ring a híresen kemény játékairól ismert FromSoftware legújabb dark fantasy akció-RPG-je, amely a harc helyett elsősorban a szerepjátékos elemekre koncentrál. Persze mindez nem jelenti azt, hogy a brutális kihívás elmarad, épp ellenkezőleg: rengeteg fegyver, harcstílus és varázslat színesíti az összecsapásokat, ennek hála ezek mélyebbek lettek, mint a készítők korábbi játékaiban valaha. Tesztünket ezen az oldalon olvashatod.

Martha is Dead (PS5, PS4)

A 2016-os The Town of Lightot jegyző olasz LKA második játéka, a Martha is Dead ismét a valós helyszíneket és a történelmet kombinálja a babonákkal és a pszichológiai horrorral. A sztori 1944-ben, a második világháború alatt játszódik Toszkánában, amikor megtalálják egy megszentségtelenített és megfulladt fiatal nő holttestét. Ikerhúgának – aki egyben egy német katona lánya – nemcsak a traumával kell megküzdenie, hanem a haláleset mögött álló igazságot is fel kell tárnia. Tesztünk ide kattintve olvasható.

GRID Legends (PS5, PS4)

A GRID Legends izgalmas, négy keréken dübörgő versenyt és izgalmas akciót kínál a világ minden tájáról. Készítsd el álmaid motorsporteseményeit, ugorj fejest a többjátékos versenyekbe, vagy légy részese a drámának egy magával ragadó történetben, és élvezd a látványos akcióversenyzés érzését.