• Régóta készül a Get Even, a megjelenés nagyon elcsúszott
  • A most érkezett videóval még tovább kuszálják az amúgy is homályos sztorit

A Painkiller: Hell & Damnataion alkotóinak a Farm 51 stúdiójának új játékáról, Get Evenről először 2013-ban hallottunk, a hivatalos bejelentést csak egy évvel később ejtették meg, akkor még 2015 volt a kitűzött megjelenési év. Nem kell rakétatudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, ez bizony elcsúszott, nem is kicsit. Most, két évvel később úgy tűnik végre megjelenhet a játék, erről árulkodnak a nemrég kiadott sztori-trailer, no meg a közelgő megjelenési dátum is.

Hogy az eredeti koncepcióhoz képest mennyit és hogyan változott meg a Get Even, csak sejteni lehet. A videók és az eddig elhullajtott infómorzsák alapján csak annyit tudunk biztosan, hogy főhősünk Cole Black, egy elhagyatott elmegyógyintézetben találja magát múltjának hiányos emlékeivel, melyekben mindig visszatér egy székre erősített bombához kötözött lány, Grace - már ha ezek emlékek egyáltalán. Ez az a közös pont, amit a trailerek is igyekeznek kihangsúlyozni: nem tudhatjuk egy pillanatig sem, mi a valóság és mi nem az.

Ami a felvételekből kiderül, hogy lesz fegyveres harc, kézikameránk (vagy okostelefon/PDA kamerája) segítségére kell támaszkodnunk jópár helyzet és fejtörő megoldásához, ráadásul valahol a virtuális valóság is keveredik a valósággal és az emlékekkel, a mi dolgunk pedig az egész helyzetnek a kibogozása lesz. Az eddig látottak hangulatban kicsit a FEAR-t és a Condemned: Criminal Origins-t juttatják eszembe, hogy mennyire lesz így, nemsokára kiderül, nem kell sokat várni: midhárom főbb platformon, hónap végén, egész pontosan május 26-án esedékes a megjelenés.