pcguru-ajanlott590x150.jpg

Ugyan a PlayStation-exkluzív vonalat a Sony továbbra sem tervezi elengedni, láthatóan sokat engedett a gyeplőn, és több tekintetben is igyekszik új közönségek felé nyitni. Ennek részeként egyre több korábbi sikercímét hozza el PC-re is, legutóbb például a pár napja megjelent Marvel's Spider-Man Remastered személyében, de emellett más frontokon is támad, például a június végén leleplezett új Inzone márkájával, amivel az e-sport világában is szeretne előkelő helyet kiharcolni magának. 

A Sony számára nem ismeretlen a kijelzők és a hangtechnika világa sem, hiszen a cég története során már rengeteg tapasztalatot szerzett mindkét területen, így nem kezdőként vágott bele az Inzone jelenlegi kínálatát képező két monitor és három fejhallgató megtervezésébe. Az újdonságokból volt alkalmunk egy kis időre közelebbről is megismerkedni a H3 és a H9 modellek között az arany középútnak tekinthető H7-es, vezeték nélküli fejhallgatóval, ami a márka többi képviselőjéhez hasonlóan abszolút a PlayStation 5 formatervét tükrözi. Az Inzone színeihez igazodó, lila árnyalatú csomagolásban egy méretes, fekete doboz rejti magában a H7-et és tartozékait, miközben utóbbiak közé egy USB-A/USB-C töltőkábel, egy adapter, valamint a dokumentációk mellett a már-már kötelező matricacsomag tartozik.

Maga a fejhallgató a Sony újgenerációs konzoljának fekete-fehér köntösét húzta magára, a bal kagylón a hangerőszabályzó görgővel, a jobbon pedig a Game/Chat, a Bluetooth és ki-/bekapcsoló gombokkal. Maga a kialakítás egyébként nemcsak mutatós, de roppant kényelmes is: a fejpánt és a kagylók még egy átlagnál talán kicsit nagyobb fejet is kényelmesen körbeölelnek, a gombok könnyedén elérhetők, valamint a tövénél kemény, de alapvetően puha és hajlékony mikrofon is remekül kezelhető. A Discord Certified plecsnivel ellátott H7 negyven órás üzemidejével szerencsére nem kell sietve kapkodnunk a töltőkábel után, a gyorstöltéssel ráadásul 10 perces töltés után akár 60 percig használhatjuk, vezeték nélküli csatlakozási lehetőségek tekintetében pedig igényeinknek megfelelően választhatjuk a 2.4 GHz-es vagy a Bluetooth-kapcsolatot. Előbbihez a mellékelt adapteren elég átpöccintenünk a csúszkát a kívánt platformra (PC vagy PS5), bedugnunk a választott készülékbe, majd indulhat is a játék meg a csevegés.

Ha pedig csevegés: a már említett Game/Chat gombbal pillanatok alatt válthatunk a játék vagy a csevegés hangerőegyensúlya között, hogy igényeinkre szabva élvezhessük játékainkat. Az élményhez persze rendkívül sokat hozzátesz a 360 Spatial Sound, ami olyan térbeli hangzást eredményez, mellyel tényleg onnan hallhatjuk a lövéseket és az ellenfelek lépteit, ahonnan érkeznek. Az élmény PC-n tovább finomhangolható az Inzone Hub szoftverrel, ami tényleg teljesen a kezünkbe adja az irányítást a legkülönbözőbb paraméterek és hangfrekvenciák felett. A hangzás mellett a saját hangunkra sem lehet panaszunk, a mikrofon ugyanis remekül végzi a dolgát játék, vagy ha nagyon rászorulnánk, akkor akár munkamegbeszélés során egyaránt. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Sony Inzone H7 mindent összevetve, külső és belső tekintetében is egy remek vezeték nélküli fejhallgató, amin nagyon érződik a Sony több éves hangtechnikai tapasztalata. Ugyan PlayStation 5-tel is használható, de igazi arcát PC-n mutatja meg, ahol teljesen testre is szabható az Inzone Hub segítségével. 91 999 Ft-os ajánlott fogyasztói árával nem éppen a legolcsóbb alternatíva, de ha valakinek telik rá, annak garantáltan nem okoz csalódást. A Sony viszont ezúttal egyértelműen a PC-s közönséget célozta meg, így bár a PlayStation 5-játékosok sem járnak rosszul vele, de konzolon egyszerűen nem tudják előhozni igazi erejét.