pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Az utóbbi időben több PowerA-terméket is bemutattunk, a gyártó azonban nemcsak kontrollerekkel foglalkozik, elvégre a hozzá tartozó LucidSound kifejezetten a minőségi audiotechnikára feküdt rá. Ennek ékes példája pedig pont az Xbox-hoz ajánlott LS50X, ami még egy drágább, limitált Snoop Dogg Edition képében is elérhető, azonban 249 dolláros árával már az alap változat is a lélektani határt karcolja. A kérdés már csak az, hogy a közel 75 ezer forintért rendelhető normál headset megéri-e a rá szánt összeget, illetve, hogy mit kínál ezért a borsos árért.

Ledtelenül

Bár az LS50X úgymond gamer kiegészítő, ezt a LucidSound nem a különböző ledekkel teszi nyilvánvalóvá. A headset ugyanis, bár prémium csomagolásban érkezik, nem kifejezetten az a felvágós típus. Prémium bizony, mert az Xbox brandhez illő zöld-fekete kartonon belül egy masszívabb, szintén ezekben a színekben pompázó tárolóra lelünk, amin belül egy hordozó táska tartalmazza a fülest és annak tartozékait. A csomag jó anyagú, fekete, benne pedig egy lecsatlakoztatható mikrofon, egy USB-s töltőkábel, egy jack-jack kábel, továbbá egy USB-s vevőegység található. Lényegében nem is kell több ahhoz, hogy kiélvezzük a játékot vagy a zenét, méghozzá minőségi kereteken belül.

A LucidSound terméke nem egy könnyű darab, 408 grammjának már van némi súlya, de ez pont annyira tűnik csak fel, hogy érzékeljük, nem az anyagon spóroltak a mérnökök. Az acélszerkezet adja a biztos alapot, amit a műbőr részek tesznek kellemesebb és kényelmesebb felületekké, ehhez a fülpárnák pedig még memóriahabot és hűsítő gélt is tartalmaznak. Kézbe fogva az LS50X kellemes és masszív, strapabíró kiegészítőnek tűnik, fejen viselve pedig néhány óra játék után sem válik kényelmetlenné a használata. Ez már mindenképpen jó pont, ahogy a füleket jól fedő párnák is a pozitívumok közé tartoznak.

Univerzális, de Xbox-on a csúcs

Elsőként arra voltam kíváncsi, hogy az 50 mm-es, 97 dB-re képes hangszórók hogy működnek a gyakorlatban, akár másik platformmal összekapcsolva, és a helyzet az, hogy a 4.2-es Bluetooth, valamint a jack-jack kábel miatt a headset lényegében bármilyen szerkezettel összehangolva jól érzi magát. Legyen szó telefonról vagy éppen a PS5-ről (eretnekség!), a füles egyfelől nagyon jól szól még sima sztereó módban is, másfelől a mikrofonjára sem lehet panasz. Közvetlenül a OneOdio letesztelt headsetjei után lett kipróbálva a chathez, a különbség pedig egyértelműen érzékelhető volt: a LucidSound kiegészítőjének mikrofonhangja sokkal teltebb és tisztább, kevésbé éles, így a fülnek is kellemesebb.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Persze, ha a maximális élményre vágyunk, akkor azért ajánlott az Xbox (leginkább a Series X) beüzemelése, aminél a szerkezet, vevőegységgel, vezeték nélküli módban is 20 órányi szórakozást biztosít, sőt a Dolby Atmos-támogatással még jobb hangzásra képes, emellett 5 különböző módban használható. Nem mellesleg a logóval ellátott, a hangszórók külső oldalán lévő tárcsával mindent pillanatok alatt vezérelhetünk, állíthatjuk a hangerőt, ami természetesen nagyjából alapvető elvárás, de a tárcsáknak hála itt ennek is megvan a maga stílusa. Az LS50X így összességében egy kiváló headset, ami ugyan nem olcsó mulatság, konkurenciája pedig bőven van a piacon, de ha Xbox-unk van, akkor hivatalos és nagyszerű tulajdonságokkal megáldott termékként mindenképpen a javasolt kategóriába tartozik, miközben más eszközökhöz is kiválóan alkalmazható.