pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Az előző hetekben bemutatott Genesis márkával szemben – amely mindösszesen 10 éves – a Trust jóval régebbi múltra tekint vissza: 1983-ban alapították. A dodrechri székhelyű holland cég öt országban működik, 300 embernél kevesebbet foglalkoztat, a portfóliója ennek ellenére több mint 800 terméket foglal magában. Impresszív számok, nem igaz? Ebből a termékpalettából most a Trust 7.1 Blizz GXT 450 RGB típusszámú gaming headsetet mutatjuk be nektek.

Fekete, szürke, színes

Nos, a GXT 450 RGB a gaming termékeknél megszokott színvilágú dobozban érkezik: az előlapon a headset képe, a hátoldalon a specifikáció találhatók, kinyitva a dobozt pedig megpillanthatjuk a fülest. Az első szó, ami eszünkbe juthat róla, az az elhasználhatatlan. Szövettel borított kétméteres kábel, van benne anyag, méghozzá mind az USB csatlakozónál, mind a kezelőszerveknél, avagy garantáltan nem fog szétesni, kilógni belőle a vezeték.

A fülhallgató nem a hagyományos, kör alakú, hanem ötszög formájú, ami egyediséget kölcsönöz neki, ahogy a mindkét oldalon megtalálható logó és a színes, körbefutó, folyamatosan változó fénycsík is. A füles párnázottsága jó, kényelmes, még hosszabb használat után is. Viszont ami elsőre furcsa megoldásnak tűnik, az a tépőzáras és rugalmas (talán gumis?) szövet pánt, mely a műanyag pánt alatt helyezkedik el: ezzel lehet állítani a magasságát. A mikrofon a bal oldalon található, hajlítható, szivacspárnával fedett.

Használat közben

A Trust 7.1 Blizz GXT 450 RGB, ahogy a neve is mutatja, virtuális 7.1-es hangzást kínál, de csak PC-n, laptopon, konzolokkal nem kompatibilis. A hangminőség egyébként kifejezetten jó, próbáltuk akcióval teli shoot ’em uppal, American Truck Simulatorral és platformjátékkal, de bevetettük a Netflix és a Spotify mellett is. A hangerő erőteljes, állítható a vezérlőpanelről is, innen némítható a mikrofon, sőt a hangerőt is egy gombnyomással nullára lehet állítani.

Carl Orff Oh Fortuna! (Carmina Burana) zenéje maximális hangerőn szinte már fájdalmas volt, így a tartós halláskárosodás elkerülése érdekében ajánlott a hangerőt 40 és 50 között tartani, többhetes tapasztalat szerint ez bőven elég, még a televíziót sem lehetett hallani emellett, pedig az közvetlenül a számítógép mellett szólt. A termék technikai tulajdonságai a megszokott számokat mutatják (20 Hz-20000 Hz; 120 db), a kagyló belső magassága 6 cm, így senkinek nem fogja nyomni a fülét, az fix!

Aktív zajszűréssel a Trust fülese sajnos nem rendelkezik, de ebben az árkategóriában talán nem is elvárható: a Trust 7.1 Blizz GXT 450 RGB kereskedőtől függően 16 és 25 ezer forint közötti áron vásárolható meg, ami egyáltalán nem sok egy ilyen minőségű fülesért. Legnagyobb pozitívuma a tartós tervezése, kiváló hangereje, jó hangminősége – 16 ezer forintért ez egy must buy ajánat, nem kétséges!