Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Britpopper

Egy videójátéknak nem kell mindig az izgalmakról szólniuk. Persze kielégítő élmény lenyomni néha egy-egy meccset multiban, legyőzni egy combosabb főellenfelet, vagy elsőként beérni a célba a Fall Guysban, de akadnak pillanatok, amikor az ember egyszerűen csak el akar lazulni egy játék közben, és nem foglalkozni semmivel maga körül – erre tökéletes a Cozy Grove. Az Animal Crossing mintájára ez is egy élet-szimulátor, azonban a Nintendo Switchen kívül is játszható (én PS4-en tolom), és lényegében nagyrészt ugyanazt kínálja: adott egy sziget, amit különféle karakterek népesítenek be, akik nap mint nap új küldetéseket adnak. De ezt szó szerint kell érteni, ugyanis ha az adott napra kimaxolod az összes karakter igényét, akkor már nem sok minden egyebet tudsz csinálni a craftoláson, díszítgetésen, vagy horgászaton kívül.

cozy-grove20220805120430.jpg

A Cozy Grove napi 30-40 percnyi játékidőt kér tőled, de ezért jutalmaz is rendesen. Én még csak néhány napja kezdtem el, de már egy komplett kis táborhelyet felhúztam magamnak, különféle gyümölcsfákkal, meg speciális lélek-madarakkal. Merthogy a Cozy Grove szigetén – rajtad kívül – mindenki szellem. Szóval van egy kis „spooky” vibe benne, de ez remekül áll neki (alig várom a Halloween-eseményt!). Belépsz, megcsinálod a napi feladatokat, picit teszel-veszel, és kilépsz – ennyit kér a cucc. Eléggé rá lehet kattanni, pláne, ha minden nap van rá egy fél órád. A hiper-cuki körítés, remek zenei anyag, és a testreszabhatóság milliónyi variációja pedig már tényleg csak hab a tortán.

Dzséjt

Ezen a héten, miközben tovább folytatom Aloy-jal a tiltott nyugat felfedezését, a kiújult Jurassic-mániám miatt a Jurassic World Evolution 2-t is elindítottam, amivel a Horizon: Forbidden Westhez hasonlóan még a megjelenése előtt játszottam utoljára. Ám ettől a játéktól akkor nem ájultam el, ami meg is látszik az értékelésemen. Második nekifutásra… Nos, a DLC-k mindenképpen jót tettek a játéknak, főleg a Jurassic World: Világuralom és a Krétakori tábor dinoszauruszait elhozó kiegészítők – bár az atrociraptorokat még így is hiányolom. Jóval kevesebb már a bug is, és összességében jobban szórakozom vele most, mint korábban. Ugyanakkor jó néhány dolgot még mindig feleslegesen túlbonyolítottnak tartok (például a dinoszauruszok gyógyításának folyamatát), de arra jó, hogy miközben dolgozom, a háttérben fusson és néha odapillantsak kíváncsian: vajon a Giganotosaurus mikor jön rá, hogy a kerítésben nincs áram?

share-20220805-0820140.jpeg

wilson

Ahogy azt a múlthéten említettem, meglepően korán megérkezett a napokon belül Early Accessben megjelenő Farthest Frontier, így ez a hétvége is a társaságában fog telni, hiszen cikknek el kell készülnie. A városépítős játékok a szívem csücskei, és bár a kiégés veszélye miatt mostanság egyre többre mondok nemet, ezt mindenképp szerettem volna, nemes egyszerűséggel azért, mert a Banishednek mind a mai napig nem készült olyan utódja, amivel teljesen meg lennék elégedve.

sse1ccf51e3f514b8cd74566dc4f5733127f2bfc851920x1080.jpg

Az első benyomásaim itt relatíve pozitívak...de bővebben majd a bemutatóban. Az biztos, hogy mellette továbbra is megy a Xenoblade Chronicles 3 végigjátszása, terveim szerint ebben az évtizedben még be akarom fejezni, mivel szeptembertől indul az újabb jRPG-cunami, és mindenképp látni akarom a végét. De közben be kell izzítani a PS5-öt is, és folytatni a jövőheti tesztjátékot!

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?