• Kate Bush és a Metallica slágere is felcsendült a Stranger Things-ben
  • Videón, amint az Eddie Munsont alakító Joseph Quinn a Master of Puppets-et játssza
  • A negyedik évadról írt kritikánkat itt olvashatjátok

A filmtörténet legtöbb alkotásában úgy bukkannak fel hangszerek színészek kezében, hogy ők általában csak imitálják a játékot, esetleg dublőr zenél helyettük. Szerencsére manapság igyekeznek a zenész szerepekre képzett színészeket találni. Gondoljunk csak John Carney filmjeire (Szerelemre hangszerelve, Sing Street, Egyszer) vagy a Stranger Things friss évadjára. A negyedik szezon kiemelkedő pillanatai voltak a zenés szekvenciák, a Kate Bush ihlette jelenet(ek) és Eddie fináléban előadott gitárhősködése.

A közönségkedvenc Eddie Munson, aki tanulás helyett inkább Dungeons and Dragons klubban tölti az idejét vagy titokban a hawkins-i suli legmenőbb pompomlányával, Chrissyvel üzletel, kitűnő gitáros is. A Stranger Things író nyújtanak betekintést, hogyan készült a fellépésre a rokonszenves fiút megformáló Joseph Quinn.

Aki további érdekességekre kíváncsi a sorozat kapcsán, nálunk olvashattok a mindent lezáró ötödik szezonról, a tervezett testvérszériáról, a maratoni hosszúságú epizódok okairól, a legjobb improvizált jelenetekről, illetve Vecna születéséről. Írjátok meg kommentben, hogy nektek melyik volt a kedvenc zenés betétetek a negyedik évadban!