A Sajtó és Más Publikációk Általános Hivatala (angolul: General Administration of Press and Publication, vagyis: GAPP) nevű hangzatos kínai kormányszervezet nem kíméli a Blizzardot. Már korábban is megtettek mindent, hogy a World of Warcraftot kitiltsák az országból, újabb akciójukkal pedig még keményebben betartottak a legnépszerűbb MMORPG-nek.

Rendelkezésük értelmében a játékot üzemeltető NetEase többet nem szedhet be havidíjakat, és az újabb regisztrálni kívánó játékosok előtt is be kell zárnia Azeroth kapuját. És az okok? Netán újabb szörnyeteg sérti a kínai kultúrát? Vagy esetleg a kínai kommunista párt erkölcseit zavarják a gnómok? Nos, a konkrét indoklást ezúttal nem ismerjük, a GAPP mindössze annyit mondott, hogy a játék "durván megsértette a kínai állam törvényeit".

A GAPP intézkedése nyomán a NetEase részvényei 2,4 százalékkal estek vissza a tőzsdén. A cég szóvivői azt mondták a Reutersnek, hogy minden GAPP előírásnak megfelelnek, és egyszerűen nem is értik, mit sértettek meg.

Érdekes fordulat az ügyben, hogy most már a kínai Kulturális Minisztérium is (amely annak idején betiltotta a játékot) úgy gondolja, hogy a GAPP túlreagálja az ügyet, és egyáltalán nem ért egyet az újabb betiltással.